Perscentrum

Plan Nederland wint De Transparant Prijs 2015

30 sep 2015

Mama Alice, een stichting die zich inzet voor Peruaanse straatkinderen, kreeg de prijs in de categorie kleine fondsenwervende instellingen. In de categorie social enterprises ging de prijs naar FairMail. De prijs voor meest impactvolle boegbeeldproject ging naar Terre des Hommes voor ‘Sweetie’.

PwC: digitale consumenten- en adverteersbestedingen overstijgen niet-digitale bestedingen in 2017

29 sep 2015

In 2017 bereikt de Nederlandse entertainment- en mediasector een historisch omslagpunt. Voor het eerst geven Nederlandse consumenten en adverteerders meer geld uit aan digitale media dan aan fysieke media. Door de opmars van onder andere streamingdiensten overtreffen de digitale consumentenbestedingen in 2016 de niet-digitale bestedingen. Internetreclame blijft hard groeien met meer dan 10% per jaar maar het omslagpunt ligt iets verder weg. Na 2019 zal er meer worden uitgegeven aan digitale reclame dan traditionele reclame. Dat blijkt uit de Entertainment & Media Outlook 2015-2019 van PwC.

Geen massamedium meer voor jong én oud

23 sep 2015

Mediabedrijven en adverteerders moeten hun reclamebudgetten anders inzetten om in 2019 de gewenste doelgroepen te blijven bereiken. Met name wanneer men jongere generaties wil bereiken, moeten budgetten nog meer worden verschoven van traditionele naar online media.

Cyberverzekeringenmarkt verdrievoudigt naar 7,5 miljard dollar in 2020

22 sep 2015

Cyberpolissen bieden volop kansen voor omzetgroei, maar dan moeten verzekeraars wel het scepticisme over de waarde van deze polissen wegnemen, aldus een nieuw rapport van PwC.

Goede doelen en social enterprises in de race voor De Transparant Prijs 2015

03 sep 2015

og twaalf goede doelen en social enterprises zijn in de race voor De Transparant Prijs 2015. De prijs wordt woensdag 30 september door juryvoorzitter Herman Wijffels uitgereikt aan organisaties die het publiek het beste informeren over hun maatschappelijke impact.

Naar archief