Perscentrum

Veel organisaties voldoen niet aan nieuwe privacyregels

28 jan 2016

Hooguit 16% van de 156 aan het twee jaar durende onderzoek deelnemende organisaties geeft aan goed tot zeer goed voorbereid te zijn op de Meldplicht Datalekken.

CEO's zien vertraging groei wereldeconomie in 2016

20 jan 2016

CEO’s zijn somberder over de vooruitzichten van de wereldeconomie. Maar liefst twee derde ziet meer bedreigingen voor groei dan drie jaar geleden. Slechts een kwart denkt dat wereldwijde economische groei de komende 12 maanden toeneemt. Wereldwijd worden Amerika, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk nog steeds gezien als de belangrijkste landen waar de groei wordt gerealiseerd. Dat blijkt uit de jaarlijkse CEO Survey van PwC onder 1409 bestuursvoorzitters in 83 landen die tijdens het World Economic Forum in Davos is gepresenteerd.

‘Europese regeldruk ondermijnt pro-EU-houding bedrijven’

19 jan 2016

Het oplossen van de vluchtelingencrisis, de regeldruk verminderen en de eurocrisis bezweren. Deze drie onderwerpen moeten, als het aan het Nederlandse bedrijfsleven ligt, bovenaan het prioriteitenlijstje van EU-voorzitter Nederland staan.

SSAFE en PwC trekken samen op tegen voedselfraude

14 jan 2016

SSAFE en PwC lanceren vandaag een gratis online tool waarmee bedrijven een inschatting kunnen maken van hun kwetsbaarheid voor voedselfraude. De tool is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Wageningen en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

PwC Paying Taxes: Nederland opnieuw lager op wereldwijde ranking belastingdruk

11 jan 2016

Het fiscale vestigingsklimaat in Nederland is minder aantrekkelijk geworden. Waar de ons omringende landen erin slagen het klimaat voor werkgevers concurrerend te houden, zakt Nederland steeds verder weg. Dat blijkt uit Paying Taxes 2016, het jaarlijkse onderzoek van PwC en de Wereldbank.