Generative AI Business Solutions

Transformeer de toekomst van uw business

Generative AI is een vorm van kunstmatige intelligentie die gegevens kan creëren, zoals afbeeldingen, video's, audio, tekst en 3D-modellen. Generative AI doet dit door patronen te herkennen in bestaande gegevens en deze kennis te gebruiken om nieuwe en unieke output te genereren. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld nog meer en sneller inzicht in de behoeften van uw bestaande en potentiële klanten. Als organisatie kunt u met Generative AI ook kostenbesparingen en efficiëntiewinst realiseren in onderdelen zoals operations, marketing & sales, IT & engineering, risk en juridische zaken, belastingen en Research & Development.

Playback of this video is not currently available

0:02:34

Echte waarde halen uit GenAI, hoe dan?

Het enorme potentieel voor de toegevoegde waarde die GenAI zou toevoegen, veroorzaakt schokgolven in diverse industrieën. In de 27e jaarlijkse wereldwijde CEO survey van PwC, gaf 70% van de CEO’s aan dat ze verwachten dat GenAI de komende 3 jaar aanzienlijke veranderingen zal brengen in de manier waarop hun organisatie waarde creëert, levert en vastlegt. Meer dan 67% van de ondervraagde CEO’s die al enige vorm van GenAI in hun organisatie heeft toegepast, gaf aan dat ze als gevolg daarvan hun technologie-strategie hadden aangepast; ze investeren, implementeren en integreren technologie nu anders om concurrentievoordeel te behalen.

Lees meer

Forecast Plus Insights: AI-Gestuurde planning en prognose

In de dynamische wereld van vandaag moeten Chief Financial Officers (CFO's) hun planning en prognose transformeren. De oplossing voor het automatiseren van de tijdrovende conventionele planning en prognose activiteiten en het navigeren door de voortdurend veranderende omstandigheden ligt in de geavanceerde mogelijkheden van Forecast Plus Insights.

Lees meer over de mogelijkheden van Forecast Plus Insights

 

CEO’s zien grote kansen, maar ook risico’s in GenAI.

Lees hier meer over de uitkomsten van PwC’s 27e CEO Survey

Elke stap van uw AI-reis aanpakken

Responsible AI

Nu de mogelijkheden van AI dagelijks veranderen is het belangrijk dat uw organisatie AI op een verantwoorde manier inzet. Dit noemen we Responsible AI. Doordat AI steeds autonomer kan opereren, kunnen er ongewenste risico’s ontstaan. Met Responsible AI houdt u die risico’s beheersbaar. En zorgt u ervoor dat u uw klanten, toezichthouders en andere stakeholders kunt uitleggen dat uw AI-toepassing op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde manier functioneert.

Lees meer over responsible AI

Generative AI

Generative AI genereert nieuwe gegevens op basis van bestaande data. Met Generative AI kunt u geluid, tekst, afbeeldingen, video’s en virtuele werelden maken, denk aan de mogelijkheden van ChatGPT. De kracht van Generative AI zal alleen maar toenemen, waardoor het businessmodellen en hele bedrijfssectoren gaat veranderen. Generative AI biedt ondersteuning aan menselijke besluitvormingsprocessen, kan de productiviteit verhogen en kosten verlagen. Wij helpen u te zorgen dat Generative AI bijdraagt aan uw organisatiedoelen en functioneert op een manier die bij uw organisatie past.

Lees meer over generative AI

AI Strategy (strategy & business solutions)

AI-oplossingen kunnen de productiviteit in uw organisatie verhogen, zodat u meer werk met minder capaciteit kunt doen. Ook kunnen de oplossingen helpen om te anticiperen op zaken, zoals klantgedrag, medische diagnoses en financiële planning. AI zal steeds vaker onderdeel zijn van de oplossing. Maar het oplossen van problemen is nog maar het begin. Succes op de lange termijn vereist een op AI afgestemde strategie. Wij kunnen u helpen met het opstellen en implementeren ervan.

Lees meer over AI Strategy

AI Lab mensgericht en technologiegedreven

Ons AI-lab is uitgerust om u te helpen bij uw transformatie. Door onze toewijding aan innovatie bieden we een ruimte om te verkennen, te communiceren en te leren over AI en de invloed ervan op uw bedrijf. Door de uitdagingen, kansen en trends van u en de sector te begrijpen, zijn onze community of solvers, AI-experts en Tech Alliance Partners er om samen met u verantwoorde en waardegedreven AI-kansen te creëren.

Lees meer over de mogelijkheden van ons AI Lab

AI-evenementen

PwC organiseert regelmatig generatieve AI-evenementen, speciaal bedoeld voor belangrijke besluitvormers in verschillende sectoren. Onze evenementen richten zich op de nieuwste generatieve AI-oplossingen, opkomende uitdagingen en innovatieve oplossingen om uw bedrijf een voorsprong te geven.

Lees meer over onze AI-evenementen

Laat Generative AI voor u werken

De impact van Generative AI op de samenleving en het bedrijfsleven zal de komende jaren enorm zijn. Ook op uw organisatie. Met de toenemende mogelijkheden zullen ook het bereik en het gebruiksgemak toenemen. Met Generative AI is het ontwikkelen en inzetten van nieuwe AI-mogelijkheden niet langer voorbehouden aan data scientists, maar kunt u als organisatie zelf ook oplossingen creëren.

Met de snelheid en productiviteit die Generative AI voor kenniswerk biedt, bespaart u tijd en geld. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich concentreren op activiteiten die meer menselijke vaardigheden vragen, zoals het onderhouden van de relatie met uw klanten. Door de explosieve toename in het gebruik van AI die ons te wachten staat, kunt u uw organisatie in rap tempo transformeren. Wees daarbij wel alert op nieuwe risico’s zoals security, privacy, bias, ethiek en reputatieschade.

Het opbouwen en behouden van vertrouwen van uw stakeholders – zoals uw raad van bestuur, uw klanten en uw toezichthouders – vereist dat uw organisatie AI op verantwoorde wijze moet gebruiken. Generative AI is geen uitzondering. U moet voortdurend kunnen aantonen dat u toezicht houdt op data en prestaties én dat uw organisatie reageert op problemen die de interactie tussen mens en machine met zich kunnen meebrengen. Denk aan het wegvallen van banen en onbedoelde gevolgen van algoritmen.

Automatiseren en verbeteren in een handomdraai

Generative AI kan aspecten van bijna al uw bedrijfsactiviteiten automatiseren en verbeteren, variërend van klantenservice tot softwareontwikkeling en data-analyse. Het kan bijvoorbeeld:

  • de manier verbeteren waarop u met uw klanten omgaat, door zelfservice mogelijk te maken en iedereen de best mogelijke interactie te bieden.
  • grootschalige taken automatiseren, zoals het verwerken van verzekeringsclaims en communicatie- of softwareontwikkelingstaken.
  • het werk vereenvoudigen voor uw teams, door alle ongestructureerde gegevens van facturen, klantfeedback, beleid en prestatiebeoordelingen te rangschikken en in relatie tot elkaar te presenteren.

‘Volgens bijna alle business leaders gaat hun organisatie op korte termijn prioriteit geven aan ten minste één AI-initiatief.’

Bron: PwC Trust Survey 2023

Zo kan PwC u ondersteunen

Als organisatie wilt u de potentie van Generative AI zo snel mogelijk omzetten in concrete producten en diensten waarmee u de basis legt voor toekomstige groei. Met onze bedrijfsgerichte aanpak, diepgaande sectorervaring en technische kennis helpen we u onderdelen te identificeren die we kunnen verbeteren met Generative AI en met het trainen van de juiste modellen voor waarde op de lange termijn.

Onze human-led, tech-powered-aanpak vormt de basis voor het benutten van de kansen die Generative AI biedt. Samen met u en onze tech alliances en academische instellingen creëren we oplossingen die u helpen delen van uw organisatie opnieuw vorm te geven. We ondersteunen bij het identificeren van ‘use cases’ tot en met het ontwerpen en bouwen van applicaties om uw klanten en medewerkers beter van dienst te zijn. Daarbij houden we focus op governance, privacy, security, ethiek en zorgen we ervoor dat alles op een verantwoorde manier geïntegreerd wordt binnen uw organisatie.

Automatiseren en verbeteren in een handomdraai
Volg ons

Contact us

Mona de Boer

Mona de Boer

Partner, Data & Artificial Intelligence, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 18 59

Marcel Jakobsen

Marcel Jakobsen

Chief Digital Officer, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 206 60 16

Hide