Generative AI event serie

Toekomstgerichte transformatie met PwC

Generatieve AI voor elke sector
  • Evenement

Het potentieel van AI en GenAI is transformatief voor de sector en kan een sleutelrol spelen in de broodnodige uitdagingen waar de sector voor staat op het gebied van levensvatbaarheid op lange termijn in termen van productiviteit, klantervaring, operationele veerkracht, compliance, vertrouwen en groei.

Ontdek hoe toonaangevende AI-experts hun eigen AI-reis hebben ervaren en hoe ze technologie en ethiek in balans brengen. We delen de nieuwste ontwikkelingen in de sector, geven voorbeelden van praktische toepassingen en bieden zinvolle inzichten om u te helpen uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Overzicht van Gen AI-evenementen

Hieronder vindt u een overzicht van onze evenementen. Als het evenement niet meer beschikbaar is maar u wel interesse heeft of als u meer wilt weten over Gen AI in een specifieke branche of sector, laat het ons weten. We helpen u graag op weg bij het ontdekken van het potentieel van AI en GenAI.

Neem contact met ons op

GenAI voor uw sector

Gezamenlijke evenementen van PwC en Microsoft 

De toekomst van AI in financiële diensten

20 maart 2024

Locatie en tijd Park Hotel | Ronde tafel | 14.00 - 16.00
Rijksmuseum | Borrel | 16.00 - 17.00
Rijksmuseum | privé rondleiding | 17.00 - 18.00

Gespreksonderwerpen:

  • De toekomst van financiële instellingen met AI | Eugénie Krijnsen & Bauke Sprenger - PwC
  • Hoe AI kan helpen bij het oplossen van de uitdagingen van financiële instellingen | Rob Elsinga - Microsoft

Uitnodiging voor een gesprek over de toekomst van AI in de financiële dienstverlening Inmiddels is er bijna geen leidinggevende in de financiële dienstverlening meer die het belang en potentieel van Generative AI niet ziet. Terwijl vandaag de dag alle aandacht uitgaat naar GenAI, heeft deze ontwikkeling ook de meer traditionele vormen van AI toegankelijker gemaakt en tot onderwerp van de boardroom gemaakt. 

Het potentieel van AI en GenAI is transformatief voor de sector en kan een sleutelrol spelen in de broodnodige uitdagingen waar de sector voor staat op het gebied van levensvatbaarheid op de lange termijn in termen van productiviteit, klantervaring, operationele veerkracht, compliance, vertrouwen en groei. 

Waar partijen de media overspoelen met innovatieve use cases om individuele processen te verbeteren of specifieke problemen aan te pakken, moet de markt als geheel nadenken over hoe ze echt voordelen op schaal kan realiseren en (Gen)AI op een duurzame, gecontroleerde en compliant manier kan inbedden in het bedrijfsmodel van financiële instellingen. 

Net als bij andere nieuwe technologieën kunnen er ook bij (Gen)AI dingen misgaan. Het grootste risico voor financiële instellingen is echter het niet invoeren van deze technologie. Achterblijven op het gebied van (Gen)AI kan het concurrentievoordeel van een financiële instelling ondermijnen doordat hun talent de kans wordt ontnomen om hun werk te optimaliseren met behulp van deze gedemocratiseerde en breed beschikbare technologie. Daarom is het verstandig dat financiële instellingen het potentieel en de risico's van (Gen)AI volledig begrijpen en doorgronden.

Discussieer met ons mee over de mogelijkheden en uitdagingen van deze nieuwe opkomende technologie, inclusief recente relevante use cases voor de financiële dienstverleningssector.

AI in de publieke sector

14 maart 2024

PwC organiseert op 14 maart (14:00 - 16:00 uur) in het AI Lab in het PwC Experience Centre in Amsterdam een bijeenkomst over kunstmatige intelligentie in de publieke sector. Pascal Mannot, PwC-expert in technologie en data-analyse: 'Samen met deelnemers van overheidsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en zorginstellingen verkennen we de eerste stappen om AI toe te passen. Het is belangrijk dat we eerst de verschillende perspectieven peilen. Deze perspectieven zijn strategie en beleid, implementatie en de vertaling naar het IT-landschap. 

Deze brede aanpak sluit aan bij onze community of solvers aanpak, waarbij betere oplossingen ontstaan door mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Een praktisch voorbeeld van een AI-toepassing die tijdens de bijeenkomst op 14 maart wordt gepresenteerd is Offlimits, een expertisecentrum voor online misbruik. Een van de activiteiten van Offlimits is het beoordelen van beeldmateriaal dat mogelijk seksueel misbruik van minderjarigen bevat. De AI-toepassing onderzoekt het beeldmateriaal aan de hand van een aantal parameters en categoriseert het. Mannot: "De categorieën helpen bij het prioriteren van het werk en het beheren van de werkdruk van de medewerkers die het materiaal beoordelen. De kansen liggen in het gebruik van AI om mensen te ondersteunen.

Agenda voor de bijeenkomst 'AI in de publieke sector'

  • Introductie: welkom en overzicht van de sessie
  • Keynote door NTO Microsoft: Microsoft's outlook door Rob Elsinga
  • AI inspiratie en demo: inspiratie door praktische voorbeelden
  • Open discussie: dialoog en feedback over oplossingsrichtingen
  • Netwerkborrel

De impact van Gen AI op het personeelsbestand

30 januari 2024

Uitdaging: PwC en Microsoft organiseerden een gezamenlijk evenement over de impact van Gen AI op de beroepsbevolking. 44% van de banen in Nederland zijn in hoge mate blootgesteld aan AI, wat een aanzienlijke invloed zal hebben op deze banen en degenen die ze uitvoeren. 

Verkenning Experience: Tijdens het evenement waren er keynote speeches van Microsoft Nederland CEO en PwC Global Workforce Leader. Zij bespraken hoe Gen AI het personeelsbestand verandert en hoe organisaties AI kunnen inzetten om mensen meer mogelijkheden te geven, processen te optimaliseren en producten en diensten te innoveren. Tijdens break-outsessies konden deelnemers zich verdiepen in onderwerpen als de ontwikkeling van vaardigheden, welzijn, duurzaamheid, productiviteit en de HR-functie. Experts van PwC en Microsoft faciliteerden de sessies en gaven begeleiding en feedback om ideeën en inzichten vast te leggen. 

Volgende stappen: Het evenement werd afgesloten met een plenaire sessie waar de deelnemers hun ervaringen deelden en interesse toonden om het gesprek met PwC en Microsoft voort te zetten. Ze willen de impact van AI op hun bedrijf gerichter en op maat onderzoeken.

Playback of this video is not currently available

0:01:45

Aftermovie event Navigating the future

AI's Impact on the Workforce

PwC + Microsoft

Interesse?

We helpen u graag op weg bij het ontdekken van het potentieel van AI en GenAI

Volg ons