AI Strategy en Business Transformation

Meer werk met minder capaciteit

Als organisatie moet u goed inzicht hebben in AI en een visie ontwikkelen hoe u AI in uw hele organisatie kunt inbedden. AI-oplossingen kunnen de productiviteit in uw organisatie verhogen, zodat u meer werk met minder capaciteit kunt doen. Ook kunnen de oplossingen helpen om te anticiperen op zaken, zoals klantgedrag, medische diagnoses en financiële planning. AI zal steeds vaker onderdeel zijn van de oplossing. Maar het oplossen van problemen is nog maar het begin. Succes op de lange termijn vereist een op AI afgestemde strategie.

Meer werk met minder capaciteit

Elke stap van uw AI-reis aanpakken

Responsible AI

Nu de mogelijkheden van AI dagelijks veranderen is het belangrijk dat uw organisatie AI op een verantwoorde manier inzet. Dit noemen we Responsible AI. Doordat AI steeds autonomer kan opereren, kunnen er ongewenste risico’s ontstaan. Met Responsible AI houdt u die risico’s beheersbaar. En zorgt u ervoor dat u uw klanten, toezichthouders en andere stakeholders kunt uitleggen dat uw AI-toepassing op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde manier functioneert.

Lees meer over responsible AI

Generative AI

Generative AI genereert nieuwe gegevens op basis van bestaande data. Met Generative AI kunt u geluid, tekst, afbeeldingen, video’s en virtuele werelden maken, denk aan de mogelijkheden van ChatGPT. De kracht van Generative AI zal alleen maar toenemen, waardoor het businessmodellen en hele bedrijfssectoren gaat veranderen. Generative AI biedt ondersteuning aan menselijke besluitvormingsprocessen, kan de productiviteit verhogen en kosten verlagen. Wij helpen u te zorgen dat Generative AI bijdraagt aan uw organisatiedoelen en functioneert op een manier die bij uw organisatie past.

Lees meer over generative AI

AI Strategy (strategy & business solutions)

AI-oplossingen kunnen de productiviteit in uw organisatie verhogen, zodat u meer werk met minder capaciteit kunt doen. Ook kunnen de oplossingen helpen om te anticiperen op zaken, zoals klantgedrag, medische diagnoses en financiële planning. AI zal steeds vaker onderdeel zijn van de oplossing. Maar het oplossen van problemen is nog maar het begin. Succes op de lange termijn vereist een op AI afgestemde strategie. Wij kunnen u helpen met het opstellen en implementeren ervan.

Lees meer over AI Strategy

AI Lab mensgericht en technologiegedreven

Ons AI-lab is uitgerust om u te helpen bij uw transformatie. Door onze toewijding aan innovatie bieden we een ruimte om te verkennen, te communiceren en te leren over AI en de invloed ervan op uw bedrijf. Door de uitdagingen, kansen en trends van u en de sector te begrijpen, zijn onze community of solvers, AI-experts en Tech Alliance Partners er om samen met u verantwoorde en waardegedreven AI-kansen te creëren.

Lees meer over de mogelijkheden van ons AI Lab

AI-evenementen

PwC organiseert regelmatig generatieve AI-evenementen, speciaal bedoeld voor belangrijke besluitvormers in verschillende sectoren. Onze evenementen richten zich op de nieuwste generatieve AI-oplossingen, opkomende uitdagingen en innovatieve oplossingen om uw bedrijf een voorsprong te geven.

Lees meer over onze AI-evenementen

Zo kan PwC u ondersteunen

Als PwC kunnen wij u helpen bij het vormgeven van uw AI-visie en de bijbehorende AI-strategie. Samen met u identificeren we strategische inzichten en stemmen we uw bedrijfsstrategie af op de nieuwste technologie. Vier belangrijke zaken hebben daarbij onze aandacht:

Kennis

We brengen topmanagers op de hoogte van AI-ontwikkelingen, de pijnpunten die AI kan oplossen en de aanpak van de concurrentie. Ook bespreken we de mogelijkheden in de nabije toekomst.

Prioriteiten

We helpen u te bepalen welke AI-opties uw belangrijkste doelen kunnen ondersteunen.

Technologie en talent

We helpen u bij het bouwen van de juiste technologie, onder meer door samenwerkingen met AI-softwarebedrijven en het upskillen van uw werknemers op AI afgestemde vaardigheden.

Governance

We helpen u vanaf het begin om onder meer transparantie en veiligheid in de AI-systemen in te bedden. Zo vermindert u fouten en beperkt u de risico's.

Volg ons

Contact us

Mona de Boer

Mona de Boer

Partner, Data & Artificial Intelligence, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 18 59

Hide