PwC’s 27e CEO Survey

Klimaat betekent voor CEO’s ‘work in progress’

   Uit PwC’s 27e CEO Survey blijkt dat de overgrote meerderheid van de CEO’s acties in gang heeft gezet om efficiënter om te gaan met energie. Ongeveer de helft is bezig met het ontwikkelen van klimaatvriendelijke producten en diensten. Een aanzienlijk deel van de CEO’s heeft echter geen plannen voor andere klimaatacties.       Wat opvalt is dat CEO’s voornamelijk gericht zijn op het reduceren van CO2-emissies. Acties die bedoeld zijn voor klimaatadaptatie blijven daarbij achter. Wereldwijd is bijvoorbeeld slechts een derde van de 4.702 respondenten van de CEO Survey bezig met het implementeren van
  • Rapport
  • januari 2024

Uit PwC’s 27e CEO Survey blijkt dat de overgrote meerderheid van de CEO’s acties in gang heeft gezet om efficiënter om te gaan met energie. Ongeveer de helft is bezig met het ontwikkelen van klimaatvriendelijke producten en diensten. Een aanzienlijk deel van de CEO’s heeft echter geen plannen voor andere klimaatacties. 

PwC’s 27e CEO Survey

Wat opvalt is dat CEO’s voornamelijk gericht zijn op het reduceren van CO2-emissies. Acties die bedoeld zijn voor klimaatadaptatie blijven daarbij achter. Wereldwijd is bijvoorbeeld slechts een derde van de 4.702 respondenten van de CEO Survey bezig met het implementeren van maatregelen die gericht zijn op de bescherming van werknemers, gebouwen en machines tegen de gevolgen van klimaatverandering. Ook investeren in maatregelen die de biodiversiteit moeten beschermen of herstellen, lijken  een blinde vlek. 

Playback of this video is not currently available

0:01:46

CEO survey 2024 Joukje


PwC's 27e CEO Survey

Lees het volledige rapport met de wereldwijde resultaten

Download (PDF of 9.68mb)

Neem contact met ons op

Contact us

Joukje Janssen

Joukje Janssen

Partner, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 378 26 45

Volg ons