6 paradoxes van Leiderschap

6 Paradoxes van Leiderschap

Uitdagingen waar leiders voor staan 

Nieuwe trends volgen elkaar in rap tempo op en laten hun stempel achter op de besluitvorming. Dit maakt één ding duidelijk: de behoefte aan een nieuwe vorm van leiderschap is nog nooit zo groot geweest. Aan leidinggevenden de taak om richting te geven in een wereld die voor iedereen nieuw is. Om betere keuzes te kunnen maken zijn er 6 ogenschijnlijke tegenstellingen die leiders op weg kunnen helpen. Zoals beschreven in PwC’s ADAPT raamwerk, een wereld die wordt geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen. Uitdagingen die zowel individuen, organisaties, overheden als de maatschappij beïnvloeden. 

Deze 6 paradoxen zijn niet de enige uitdagingen waar leiders voor staan maar wel de meest urgente vandaag de dag. De paradoxen zijn een systeem (yin-yang, groot-klein) ze houden elkaar in balans. Om als leider te kunnen ontwikkelen is het van cruciaal belang om te leren omgaan met beide elementen van de paradoxen en met name de balans daartussen. 

6 paradoxes van Leiderschap

6 Paradoxes van Leiderschap

Navigeren door een wereld die steeds meer zowel mondiaal als lokaal wordt.

Effectief uitvoeren en tegelijkertijd strategisch zijn.

Navigeren door politiek met behoud van karakter.

Wel meer technisch onderlegd zijn, maar niet vergeten dat organisaties wel door en voor mensen worden gerund.

Het vertrouwen om in een onzekere wereld te handelen en te erkennen wanneer het verkeerd is?

Het verleden gebruiken om succes in de toekomst te sturen.

< Back

< Back
[+] Read More

Leadership Paradox Podcast

In deze podcast serie richten Blair Sheppard, Global Leader, Strategy and Leadership, Debby Jannink, partner (PwC NL) and Anja Sbanski, Global Lead of the PwC Center of Excellence - Leadership en partner (PwC Duitsland) zich op het feit dat leiders tegenwoordig worden gevraagd om leiding te geven in een wereld die voor grote en steeds grotere uitdagingen staat. In de digitale, complexe en onzekere wereld van vandaag hebben leiders nieuwe vaardigheden en kenmerken nodig die het vermogen vereisen om schijnbaar tegengestelde capaciteiten te bezitten om te kunnen slagen. In het bijzonder zijn er zes paradoxen die steeds belangrijker worden voor leiders om te navigeren. Deze podcast serie gaat hier dieper op in en verbindt ze met de resultaten van de CEO Survey en het Hopes and Fears-onderzoek van dit jaar.

Playback of this video is not currently available

0:47:57

Vodcast Leadership Paradoxes

Klik hier voor de volledige conversatie

Contact

Blair Sheppard

Blair Sheppard

Global Leader, Strategy and Leadership, PwC United States

Anja Sbanski

Anja Sbanski

Partner, People & Organisation, PwC Germany

Volg ons