Workforce strategy

Ontwikkel uw toekomstige dream team

Een nieuwe wereld vraagt om nieuwe vaardigheden. Bedrijven en organisaties veranderen sneller dan ooit. Ze digitaliseren de bedrijfsvoering en automatiseren de operatie om disruptie af te wenden of om nieuwe markten aan te boren. Een wijzigende bedrijfsstrategie stelt andere eisen aan de competenties van uw medewerkers. Hoe ziet uw toekomstige organisatie eruit? Welke competenties hebben uw medewerkers nodig? En hoe transformeert u uw huidige personeelsbestand in het dream team van morgen?

Workforce strategy

Wij ondersteunen u bij het ontwikkelen en uitvoeren van een workforce strategy die aansluit op uw organisatiestrategie. Hiermee leggen we de basis voor uw people value proposition. Welke taken en processen gaat u in de toekomst uitvoeren? In hoeverre worden die geautomatiseerd met technologieën zoals Robot Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI)? Of welke invloed heeft een veranderende economie, wetgeving of maatschappelijke veranderingen als de energietransitie op uw bedrijfsvoering? Wij kijken welke competenties uw medewerkers nodig hebben, wat de competenties zijn van uw huidige personeelsbestand en welke ruimte – de skills gap – daartussen zit.

Strategische personeelsplanning

Om de skills gap te overbruggen, maken we een strategische personeelsplanning op basis van de competenties en ontwikkelpotentie van uw mensen. We analyseren welke mensen u kunt upskillen, welke mensen u wilt aannemen en van wie u op den duur afscheid gaat nemen. Ook kunnen we de optimale balans tussen vaste en flexibele arbeidskrachten in kaart brengen en de mogelijkheden voor samenwerking met andere organisaties om uw capaciteitsbehoefte te vervullen.

Intelligent Rightsizing

Nu de gevolgen van Covid-19 steeds meer zichtbaar worden en het ‘nieuwe normaal’ vorm begint te krijgen, zien we dat een van de grootste uitdagingen voor organisaties een optimale personeelsinzet in combinatie met kostenbeheersing is.

Hoewel er overheidsmaatregelen zijn, dient u ook te anticiperen op de 'nieuwe norm' en wat dat betekent. Hoe slaagt u als organisatie erin om uw deuren te openen met zo min mogelijk ontslag van personeel? En is uw huidige personeel eigenlijk nog wel geschikt voor bedrijfscontinuïteit na de crisis? Als organisatie staat u voor de uitdaging om de juiste crisis beslissingen te nemen waarin trouw zijn aan de purpose, de waarden en de cultuur van uw organisatie centraal staat. Waarbij tegelijkertijd beloften aan belanghebbende en angst voor reputatieschade een rol spelen.

Lees meer over Intelligent Rightsizing

HR analytics en digitale tools

Onze HR-adviseurs en data-analisten gebruiken verschillende HR-tools om met behulp van people analytics de competenties en ontwikkelpotentie van uw mensen te kwantificeren. Zo kunnen  we tools inzetten die op basis van taalgebruik capaciteiten inschatten. We gebruiken serious games om vaardigheden in kaart te brengen en we laten kunstmatige intelligentie interne en externe databronnen combineren om inzicht te geven in de toekomst van werk in uw organisatie.

Reskillen en upskillen over de grenzen van uw organisatie

De vaardigheden van de toekomst ontwikkelen, vraagt om het reskillen en upskillen van medewerkers. Omscholing en bijscholing wordt des te efficiënter als bedrijven en publieke instellingen medewerkers uitwisselen op basis van gewenste skills. PwC heeft internationale ervaring in het bijeenbrengen van partijen uit de private en publieke sector om de vaardigheden in een regio optimaal te ontwikkelen.

Zo kan PwC u helpen met uw workforce strategy

  • Workforce strategy ontwikkelen om uw toekomstige dream team te creëren en te behouden.
  • Strategische personeelsplanning inrichten om uw skills gap te vullen, op basis van kwantitatieve en kwalitatieve analyses.
  • Reskilling en upskilling organiseren in uw organisatie en in uw regio.
  • Ondersteuning van strategie tot en met implementatie, door de inzet van ervaren HR-specialisten, strategieconsultants, data scientists en veranderkundigen.

Contact

Bastiaan Starink

Bastiaan Starink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 375 58 28

Elieke Vastenhouw

Elieke Vastenhouw

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 055 50 82

Don van der Steeg

Don van der Steeg

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 379 34 40

Volg ons