Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Inclusie & diversiteit

Inclusieve organisaties met een diverse samenstelling van werknemers vergroten de betrokkenheid van stakeholders en opereren effectiever. Teams met een diverse samenstelling - waarin iedereen zichzelf kan zijn - presteren beter en zijn innovatiever.

Inclusion Insights bevordert inclusie en bedrijfsresultaten

Kortom, een Inclusion & Diversity (I&D) strategie is noodzakelijk. Veel organisaties willen zich meer richten op I&D, maar weten vaak niet hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Recruiters; team- en projectleiders zien talenten over het hoofd, simpelweg omdat ze anders zijn dan de ‘norm’. Deze ondervertegenwoordigde talenten voelen zich niet gezien en zien weinig rolmodellen, vooral aan de top. Chief Human Resources Officers (CHRO's) en Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Officers werken aan inclusie, diversiteit en gelijkheid, maar hebben vaak onvoldoende inzicht of kunnen niet hard maken waar verandering nodig is.

Een multidisciplinair team van PwC heeft in lijn met onze ‘The New Equation’ aanpak en in samenwerking met diverse klanten en relaties het Inclusion Insights-programma ontwikkeld. Dit programma helpt bedrijven met het sneller tackelen van hun I&D uitdagingen. De focus ligt hierbij op inclusiviteit en het uitbreiden van het netwerk buiten de eigen omgeving. Met het programma, dat door technologie wordt gedreven, verbinden we mensen en stimuleren we de benodigde verandering in organisatie, cultuur en gedrag. Met Inclusion Insights hebben bedrijven niet meer alleen compliance en rapportage als voornaamste reden om inclusief en divers te zijn: het bevordert een inclusieve cultuur waarin iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. Zodat uw organisatie voor alle medewerkers een plek is waar  ze zichzelf kunnen zijn en voelen, en zo bijdragen aan betere bedrijfsresultaten.

‘Met Inclusion Insights prikken we bubbels door, om de kracht van diversiteit en een gevoel van verbondenheid te versterken.’

Nicolien Borggreve partner People and Organisation

“Bring everyone in, lift everyone up - the promise of this program”

 • 56 %

  Van de grote bedrijven gelooft dat inclusie diversiteit stimuleert.

 • 64 %

  Kandidaten evalueert inclusiviteit & diversiteit bij vacatures.

 • 54 %

  Werknemers overweegt andere baan als werkgever zich niet inzet voor diversiteit.

Het Inclusion Insights-programma

Wat zijn de aanname cijfers van uw organisatie in termen van geslacht en culturele achtergrond? Waar staat u met gelijk loon voor gelijk werk? En is uw promotiestelsel en teamsamenstelling gebaseerd op onbewuste vooroordelen? Bent u op de hoogte van alle ESG-principes en daaraan gelieerde (aankomende) wetgeving? Het I&D-programma van Inclusion Insights biedt u inzicht in de antwoorden en helpt uw organisatie te veranderen. Samen met u stellen we het ‘maturity model’ - een nulmeting waarin we onderzoeken waar een organisatie tegenaan loopt - op, dat uit deze vier stappen bestaat: 

 1. Intake
 2. Analyse
 3. Interventie
 4. Monitoring en evaluatie

Afhankelijk van de uitdaging kan de organisatie een interventie toepassen. Dat kan bijvoorbeeld zijn het ontwikkelen van een groen arbeidsvoorwaardenbeleid, een pay fairness initiatief, het verankeren van I&D compliance, policies & regulations of de Inclusion Insights-app zijn. Deze app koppelt medewerkers op basis van zelfgekozen doelen. Zo bouwt u teams waarin expertise en vaardigheden van grotere waarde zijn dan afkomst, gender, leeftijd en andere kenmerken die bubbels gesloten houden. De snel veranderende wereld en de maatschappelijke dilemma's waarmee iedereen steeds meer te maken heeft, zorgen ervoor dat oplossingen uit diverse teams moeten komen. De Inclusion insights app helpt om connecties buiten de eigen kring te stimuleren. Dit zorgt voor multidisciplinaire teams, bestaande uit experts met brede kennis en diverse (culturele) achtergronden.

De app voedt het dashboard en helpt u om de effectiviteit van de verbindingen en interventies te evalueren. I&D-gegevens worden verzameld uit meerdere bronnen en hebben betrekking op verschillende dimensies binnen de organisatie. Dit maakt regelmatige monitoring van metrics mogelijk, inclusief de kloof tussen de start, huidige en gewenste staat. Het dashboard ondersteunt interne en externe rapportage.

 

Luister naar de podcast

Bij veel organisaties en ook bij onszelf merken we de behoefte om I&D-beleid te laten groeien van bewustzijn en empathie naar actie. We willen niet alleen meten, maar verandering bewerkstelligen. Luister naar de podcast Inclusion Insights - over het idee erachter en onze way of working om tot de juiste oplossing te komen.  

Beluister hier de podcast

Hoe kan PwC u helpen?

Inclusie & diversiteit is een onmisbare component van de S in het ESG-beleid (‘environmental, social & governance’). Veel Chief Human Resources Officers (CHRO's) en Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Officers kennen de uitdagingen van een lage betrokkenheid onder medewerkers, de moeite om het gewenste I&D-effect te bewerkstelligen en de groeiende druk van binnen en buiten de organisatie, denk aan het topvrouwenquotum.

Elke organisatie heeft eigen doelen, een andere cultuur en bevindt zich in een andere fase van I&D. Wij helpen u de behoeften van uw organisatie te identificeren en I&D te stimuleren om zo kansengelijkheid en optimale bedrijfsresultaten te behalen. We doen dit met het Inclusion Insights programma dat het gehele spectrum beoordeelt. We pakken uw I&D-uitdagingen op een gestructureerde manier samen met u op. Daarbij maken we - met ervaringen van individuele medewerkers en inspanningen vanuit de organisatie - inzichtelijk wat er binnen uw organisatie speelt. Ook brengen we met het inclusion insights programma mensen met een verschillende achtergrond samen en combineren we hun perspectieven, vindingrijkheid en passie met de nieuwste technologie. Inclusion Insights faciliteert verbindingen tussen mensen, zodat we vertrouwen kunnen opbouwen en duurzame resultaten kunnen leveren voor de toekomst.

Contact

Nicolien Borggreve

Nicolien Borggreve

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 081 66 41

Yvette van Gemerden

Yvette van Gemerden

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 200 59 24

Debby Jannink

Debby Jannink

Partner Change & Leadership, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 394 98 21

Volg ons
Hide