Digitale transformatie

Digitale technologie als basis voor bedrijfscontinuïteit

Digitale technologie verandert ook in de zakelijke dienstverlening manieren van werken, businessmodellen en de sector. Zakelijke dienstverleners werken aan digitale transformaties om klanten en talent te binden en zich te onderscheiden van de concurrentie. Hoe zorgt u dat uw digitale strategie aansluit op uw organisatiestrategie? Denkt u weleens na over het ontwikkelen van een disruptief businessmodel op basis van digitale technologie? Wat zijn voor u dan de grootste uitdagingen?

Drie thema’s van digitale transformatie

Het startpunt voor digitale transformatie zijn vaak de backoffice-processen. Echter, waarom zou u niet direct stappen zetten waarvan uw klanten – zowel business als consumenten– onmiddellijk het voordeel merken? Wij werken graag met u samen op onder meer de volgende drie digitale thema’s: Centraliseren van de klantbehoefte, van product naar dienstverlening en innovatie en startups.

Klant centraal

  • Het personaliseren van het aanbod kan leiden tot een hogere conversie. Het personaliseren van aanbod is inmiddels mogelijk door het inzetten van technologieën als Artificial Intelligence of Customer Data Platforms
  • Het maken van een customer journey en echt achterhalen van de klantbehoefte kan leiden tot nieuwe inzichten, businessmodellen of verdienmodellen.
  • De gebruikerservaring is van cruciaal belang tussen het aantrekken of het verliezen van een potentiële- of bestaande klant. Het meten en intern delen van de user experience is in een digitale wereld heel belangrijk.

View more

Van product naar dienstverlening

Zakelijke dienstverleners werken meestal voor een tijdstarief, maar de klant wil een vraagstuk opgelost zien. Waarom niet het oplossen van dat vraagstuk als dienst aanbieden? Met digitale technologie experimenteert u eenvoudiger met nieuwe businessmodellen zoals een abonnementsvorm in plaats van de traditionele urenvergoeding. Of u biedt dream teams die binnen een gestelde periode het vraagstuk oplossen.

View more

Innovatie en startups

Startups ontwikkelen digitale innovaties die voor corporates interessant kunnen zijn. Hoe vindt u de startup die bij u past? Door onze samenwerking met Startupbootcamp brengen wij u in contact met jonge bedrijven die u verder kunnen helpen bij onderdelen van uw digitale transformatie.

View more

Zo kunnen wij u helpen

Business, eXperience & Technology

Wij helpen met digitale transformatie door uw bedrijf te bekijken door drie verschillende lenzen: Business, eXperience en Technology. Onze holistische visie op uw verandering noemen we de BXT-benadering. Voor businessvragen hebben wij experts in huis die uw sector kennen, zoals verandermanagers, HR-specialisten, fiscalisten en financieel deskundigen. We werken aan een optimale experience voor uw klanten en voor de mensen die voor u werken. We gebruiken technologie om uw business en de experience te verbinden.

Digitale volwassenheid met d.quarks

De door PwC ontwikkelde d.quarks methodologie is opgezet om de digitale transformatie van een bestaand businessmodel inzichtelijk te maken. Met deze methodologie onderscheiden wij vijf archetypen van nieuwe businessmodellen op basis van digitale technologie. Deze archetypen hebben elk specifieke kenmerken, zogenoemde d.quarks, die we gebruiken voor een nulmeting of als checklist bij uw digitale transformatie.

Welk businessmodel gebruikt u nu? Waar wilt u over vijf jaar staan? Onze specialisten denken graag met u mee welke d.quarks nodig zijn voor uw mensen, processen, systemen en uw bedrijfscultuur.

Contact

Ron Martinek

Ron Martinek

Digital Leader Private Business, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 46 23

Volg ons