Strategisch cybersecurityspel ‘Game of Threats’

‘Game of Threats’ is een strategisch digitaal spel om het bewustzijn over cybersecurity te creëren. Tijdens dit spel spelen twee teams tegen elkaar, waarbij het ene team zichzelf moet verdedigen tegen de cyberaanval die vanuit het andere team komt. De spelomgeving biedt een realistische ervaring, waarin beide teams snel beslissingen moeten nemen die gebaseerd zijn op minimale informatie. Na afloop evalueren wij samen met de deelnemers de genomen beslissingen, zodat zij inzicht krijgen in de gevolgen van hun keuzes.

Bij Game of Threats staat kritische besluitvorming centraal en krijgen de spelers inzicht in de complexiteit van cybersecurity en de stappen die genomen moeten worden om hun organisatie beter te beveiligen.

‘Game of Threats’ geeft inzicht in:

  • De complexiteit van cybersecurity;
  • De werking van een cyberaanval;
  • Het vermogen van uw organisatie om te reageren op een cyberaanval;
  • De te maken strategische keuzes t.b.v. de cybersecurity-inrichting.

Praktische informatie

Een ‘Game of Threats’ spel duurt ongeveer een dagdeel en tijdens dit spel worden meerdere rondes gespeeld. Op die manier maken de deelnemers deel uit van zowel de aanvallende als de verdedigende partij. De deelnemers ervaren tijdens ‘Game of Threats’ de verschillende cybersecurity-strategieën.

Een ervaren cybersecurity-deskundige leidt dit spel en deelt ook zijn praktische kennis tijdens het spelen. De Game of Threats kan zowel op een PwC-kantoor als op eigen locatie gespeeld worden.

De doelgroep bestaat uit directieleden en management. Kennis van cybersecurity is niet noodzakelijk om het spel te kunnen spelen.

Wil u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij informeren u graag.

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Gerwin Naber

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 63 02

Contact

Volg ons