Klimaat en milieu niet van agenda CEO’s verdwenen

Inrichten organisatie om impact te meten kan wel sneller

Klimaatverandering en milieuvervuiling zijn ook in tijden van Covid-19 niet van de agenda van de CEO’s verdwenen, zo blijkt uit PwC’s 24e CEO Survey. Het onderwerp staat nog steeds relatief hoog op de lijst van grootste zorgen van bedrijfsbestuurders, hoewel coronagerelateerde onderwerpen meer aandacht lijken op te eisen. Ruim de helft van de 141 Nederlandse respondenten geeft aan  de komende jaren meer in duurzaamheid te gaan investeren. Een aanzienlijk deel echter heeft geen plannen om dat te doen. ‘Afhankelijk van je perspectief is het glas halfvol of halfleeg’, oordelen Viviana Voorwald en Joukje Janssen, specialisten op het gebied van ESG en duurzaamheid.

Lees de blog van onze experts

In de enquête geeft ongeveer de helft van de CEO’s aan dat zij meer willen meten en rapporteren op het gebied van hun impact op het milieu. Viviana Voorwald en Joukje Janssen vinden dat percentage aan de lage kant, met het oog op de wetgeving op dit gebied die er op grote bedrijven afkomt.

‘Dit is voor een heleboel organisaties een enorme klus. Zij moeten niet alleen data verzamelen, hun administraties hierop inrichten, maar tegelijkertijd ook hun strategie aanpassen. Wij merken dat ze hiermee nog weinig haast maken.’

Volg ons

Contact

Viviana Voorwald

Viviana Voorwald

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 536 23 07

Joukje Janssen

Joukje Janssen

Partner, Sustainability, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 378 26 45

Hide