IT-audit

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland, kunnen wij onze trainingen tot in ieder geval 1 juni niet langer klassikaal aanbieden. Wij bieden onze geplande trainingen daarom via virtual classroom aan. U kunt zich gewoon inschrijven. Mensen die zich al ingeschreven hebben, informeren wij per e-mail over de aanpak van hun training. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via +31 (0)88 792 86 70.

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM binnen Nederland en zullen deelnemers van onze trainingen tijdig informeren wanneer de huidig geldende richtlijnen veranderen.  

Grip op IT-beheersing

Ga samen met onze IT-auditors aan de slag met de belangrijkste aspecten van IT-audit in onze tweedaagse training. Kruip in de huid van een auditor en leer aan de hand van praktijkoefeningen en praktische voorbeelden IT-audits toe te passen in uw organisatie!

De huidige technologische ontwikkelingen en de aanscherping van privacywetgeving leiden ertoe dat organisaties zich in toenemende mate bewust worden van de afhankelijkheid van IT. Ook krijgen zij meer behoefte hebben aan inzicht en zekerheid over de IT-beheersing. Organisaties kunnen frequenter hun gegevens opvragen en uitwisselen en het gebruik van Cloud computing, Social media en Mobile devices zorgt ervoor dat er hogere eisen worden gesteld aan de IT-omgeving en de beheersing daarvan. De training IT-audit helpt u om te gaan met deze ontwikkelingen en biedt u handvatten om de IT-omgeving beter te beheersen.

"Belangrijke punten mee naar huis genomen om in de praktijk binnen onze organisatie toe te passen"

Deelnemer IT-audit 2018

Meer over deze training

Deze training gaat in op

In deze training leert u niet alleen over IT-audits te praten, maar het vooral ook te doen. Al op dag 1 stapt u in de rol van een auditor. Samen met uw collega’s ondervindt u welke vragen u moet stellen in een gesprek met een beheerder om het proces helder te krijgen. Tevens leert u de belangrijkste controletechnieken voor het uitvoeren van IT audits toe te passen en kijkt u kritisch naar IT-audits om deze op de juiste manier te analyseren en te rapporteren. U sluit de dag af met een Kahoot quiz.
 
Ter voorbereiding van dag 2 gaat u aan de slag met een praktijkcasus. Tijdens deze trainingsdag bespreken we de praktijkcasus en verdiepen we ons in de loop van de middag in onderwerpen die u en uw collega’s graag willen behandelen. Welke onderwerpen dit zijn inventariseren de trainers tijdens dag 1. Kortom, de goede afwisseling tussen theorie en het werken aan praktijkcasussen geven u de handvatten voor een succesvolle toepassing in de praktijk.

View more

Voor wie is deze training?

Deze training is bestemd voor interne auditor, controllers en managers bedrijfsvoering / IT.

View more

Over de trainers

De trainers zijn beide werkzaam in de publieke sector en hebben ruime ervaring met het uitvoeren van IT-audits. Daarnaast hebben ze ervaring met het adviseren van organisaties rondom het vergroten van hun interne beheersing met behulp van IT en zijn zij lid van de PwC sectorgroep publieke sector.

View more

Onderwerpen die aan bod komen

 • Oefenen met controlemethodieken binnen IT-audits;
 • Rapporteren van IT-audit bevindingen en het doorvertalen naar de impact op de interne beheersing;
 • Analyseren van autorisaties;
 • Toepassen van data-analyse als hulpmiddel voor de interne controle;
 • IT-ontwikkelingen o.g.v. Cyber Security, Privacy en Cloud Computing;
 • De 'audit van de toekomst';
 • Verschillende tools, waaronder audit blackbox.

View more

Na afloop van deze training

 • Beschikt u over hulpmiddelen en handreikingen voor het uitvoeren van IT-audits;
 • Bent u in staat veelgebruikte controletechnieken voor IT-audit toe te passen in de praktijk;
 • Heeft u geoefend in de mogelijke toepassing van data-analyse als hulpmiddel voor de interne controle;
 • Kunt u de juiste vragen stellen binnen uw organisatie over actuele IT-ontwikkelingen;
 • Begrijpt u de rol en relevantie van IT-auditing in relatie tot interne beheersing/controle.

View more

Datum

Deze tweedaagse training vindt plaats op 2 april en 23 april 2020.

Locatie

PwC Utrecht
Newtonlaan 205
3584 BH Utrecht

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 1.495,- vrijgesteld van btw. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende netwerkborrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

PE-uren voor accountants (AA en RA) 

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 14 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 14 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Aanmelden

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Contact

PwC’s Academy

Onderdeel van/Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons