Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Interne controle voor de publieke sector

Grip in een turbulente tijd

In deze training leert u als interne auditor aan de hand van praktijkoefeningen en praktische voorbeelden zelfstandig interne onderzoeken uit te voeren en de interne controlecyclus af te ronden. Hierbij focussen we op de gehele publieke sector, zodat u onderling van elkaar kunt leren. De inhoud van casuïstiek wordt toegespitst op de situatie van de aanwezige deelnemers, gericht op de publieke sector en de sectoren van de deelnemers.

U leert om te gaan met ontwikkelingen als het ‘in control statement’ voor gemeenten, de ‘organisatie van openbaar belang-status’ van woningcorporaties, de transities in de zorgsector en nog veel meer actuele ontwikkelingen in de publieke sector.

De training maakt deel uit van een bredere journey voor interne auditors in de publieke sector. Bouw uw persoonlijke interne auditors journey en doe binnen verschillende vakgebieden de benodigde kennis en vaardigheden op om de kwaliteit van uw functioneren naar een hoger niveau te tillen.

Deel deze brochure

Meer over deze training

Na afloop van de training

  • bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van interne controle methoden en technieken zoals data-analyse, voor de publieke sector;
  • heeft u een visie op de doorontwikkeling van interne controle in uw specifieke situatie en kunt u dit spiegelen aan de andere deelsectoren van de publieke sector;
  • kunt u zelfstandig een efficiënte auditplanning maken en uitvoeren gebaseerd op een risicoanalyse;
  • bent u in staat de interne controlecyclus af te ronden, inclusief het opzetten van uniforme dossiervoering;
  • weet u op welke wijze u een systeem- en risicogerichte interne controle kunt inrichten en uitvoeren;
  • kunt u aanknopingspunten voor de interne controle bij nieuwe werkstromen herkennen en het proces volledig inrichten.

 

View more

Voor wie is deze training?

Deze training is bestemd voor managers, internal audit, auditors, interne controleurs en (concern)controllers van publieke instellingen.

View more

Over de trainers

De training wordt verzorgd door accountants en adviseurs uit onze publieke sectorgroep.

View more

Interesse?

Voor deze training is nog geen datum beschikbaar. Maak uw interesse kenbaar door te mailen naar nl_pwc_academy@pwc.com. Bij voldoende belangstelling wordt de training gepland.

Uiteraard is het mogelijk om deze training met uw gehele team te volgen. Via het contactformulier kunt meer informatie aanvragen en uw wensen kenbaar maken. Wij nemen dan contact met u op om deze training voor u op maat te maken.

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Volg ons

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Anke Landstra

Anke Landstra

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 18 63

Hide