Corporate Sustainability

We willen bouwen aan vertrouwen en het oplossen van belangrijke problemen. We realiseren deze purpose vooral door het ontwikkelen van dienstverlening die tegemoetkomt aan de behoeften van een brede groep stakeholders. Dit is ook in lijn met de Sustainable Development Goals die we omarmd hebben en die we hebben geïntegreerd in onze strategie.

Verder willen we bijdragen aan de samenleving door onze kennis, vaardigheden en competenties - op pro bono basis en tijdens werktijd - te delen met organisaties die voorrang geven aan impact, zoals sociale ondernemingen. Onze wereldwijde ambitie is om in 2030 Net Zero te zijn. Bekijk voor meer informatie ons Duurzaamheidsbeleid.

Onze Net Zero commitment is in lijn met SDG 13. Net Zero betekent dat we onze absolute uitstoot maximaal reduceren, met een minimum van vijftig procent. Het resterende deel compenseren we door onder meer een nieuw bos te laten aanplanten en zo meer CO2 uit de lucht te halen (carbon removal). Onze vliegreizen betroffen meer dan 50% van onze travel footprint, daarom investeren we in duurzame luchtvaart en stimuleren we innovatie in deze sector. Voor meer informatie hierover zie de video aan de rechterkant.

Playback of this video is not currently available

1:17

Sustainable aviation

Sustainable Development Goals (SDG’s)

De Sustainable Development Goals die de VN in 2015 heeft vastgesteld, zijn gericht op het oplossen van de meest urgente mondiale problemen, zoals honger, ongelijkheid en klimaatverandering. PwC in Nederland heeft vier SDG’s geïntegreerd in haar bedrijfsprocessen en strategie.

Lees meer over SDG's

Ons community programma

We willen een bijdrage leveren aan de maatschappij door het inzetten van onze kennis en kunde – pro bono en in werktijd - voor impact-first organisaties. Wij geloven in de kracht van impact-first organisaties omdat zij streven naar het oplossen van milieu- of maatschappelijke vraagstukken.

Lees meer over ons community programma

Onze Net zero ambitie

Onze ambitie is om in 2030 Net Zero te opereren. PwC streeft ernaar om positieve bijdragen te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dat doen we via onze mensen, onze business en door de duurzaamheid van onze eigen organisatie te vergroten. Lees hier wat we doen om dit te bereiken.

Lees meer over ons net zero commitment

Samenwerking

Wij hebben partnerschappen en samenwerkingsverbanden met organisaties die actief zijn op het gebied van sociaal ondernemen, environment, community of andere duurzaamheidsgebieden. Met hen delen wij kennis en vaardigheden en de ambitie om impact te maken in de maatschappij.

Lees meer over samenwerking

The SDG Experience

We kunnen de Sustainable Development Goals alleen behalen als we samenwerken en de verantwoordelijkheid nemen voor de ‘big picture’. De SDG Dome creëert bewustwording rondom de meest urgente maatschappelijke vraagstukken, draagt suggesties aan voor mogelijke oplossingen en is een katalysator voor onze transformatie tot een resultaatgerichte en waardegedreven organisatie.

Lees meer over The SDG Experience

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Wineke Ploos van Amstel - Haagsma

Wineke Ploos van Amstel - Haagsma

Chief Sustainability Officer, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 170 13 44

Volg ons