E-commerce en btw

Een veranderende en uitdagende wereld

E-commerce groeit nog steeds in een ongekend tempo en is voortdurend in ontwikkeling. Landen over de hele wereld voeren veranderingen in hun belastingstelsels door om de de digitale economie te kunnen belasten. In dit verband zijn de indirecte belastingen een belangrijk aandachtspunt en het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo zal blijven. Alsof dit op zich niet al uitdagend genoeg is, wordt het steeds duidelijker dat de regelgeving die in de verschillende landen wordt ingevoerd, verre van consistent is. Zelfs binnen de EU hebben e-commerce bedrijven te maken met verschillende regels in verschillende lidstaten.

Krijg inzicht in uw behoeften

Ons E-commerce indirecte belastingen team kan u helpen bij het navigeren door de complexiteiten en veranderingen op dit gebied, van de eerste beoordeling tot de technische implementatie. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Hoe raakt dit mijn bedrijf?

De veranderende regels zijn relevant voor een breed scala aan bedrijven die werkzaam zijn op het terrein van (internationale) e-commerce. Van webwinkels die goederen verkopen over de grens en aanbieders die online of lokale diensten aanbieden in verschillende landen, tot online platforms die bedrijven en klanten samenbrengen en alle logistieke partijen die betrokken zijn bij deze toeleveringsketens.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Bertjan Janzen

Bertjan Janzen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 129 02 20

Hide