Belastingplan 2024

Belastingplan definitief

De Eerste Kamer stemde op 19 december 2023 in met het Belastingplan 2024 en de overige wetsvoorstellen behorend bij het Pakket Belastingplan 2024. Onze Belastingplanpagina is tijdens het parlementaire proces steeds aangepast aan de laatste informatie. U leest hier nu de definitieve maatregelen. 

Het Belastingplanpakket 2024 bevat onder andere maatregelen om de koopkracht te verbeteren, tariefsaanpassingen, aanpassingen in het kader van bedrijfsopvolging en maatregelen voor internationale ondernemingen. Moties en amendementen uit de Tweede Kamer hebben het oorspronkelijke Belastingpakket op veel punten gewijzigd. We nodigen u daarom opnieuw uit om een kijkje te nemen op onze website, zodat u kunt bepalen waar u rekening mee kunt houden.

Onze specialisten staan voor u klaar om samen met u duurzame oplossingen voor uw fiscale uitdagingen te creëren. Meer weten wat PwC voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

De State of Tax-webcast - (Internationale) Fiscale ontwikkelingen 2024 terugkijken

In de afgelopen periode vonden er twee webcasts plaats over de (internationale) Fiscale ontwikkelingen:

één gericht op Nederlandse bedrijven en hun aandeelhouders, en één in het Engels, gericht op internationale bedrijven. Je kunt ze bekijken via onze State of Tax-webpagina.

Webcast series ‘State of Tax’

Fiscale maatregelen

Welke impact hebben de fiscale maatregelen op uzelf of uw onderneming? Wij geven u een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Bekijk hier de fiscale maatregelen

Belastingcijfers 2024/2023

In één oogopslag de verschillende belastingtarieven en -cijfers voor 2024 en 2023 naast elkaar in een handig overzicht.

Download hier de factsheet

Box 3 rekenmodel rechtsherstel

Met dit rekenmodel krijgt u een indicatie of u met het rechtsherstel voor box 3 mogelijk inkomstenbelasting zou kunnen terugontvangen.

Lees meer

Kernpunten per ministerie

Bekijk hier een overzicht van de highlights van de Miljoenennota 2024 per ministerie.

Bekijk hier de kernpunten per ministerie

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}
Volg ons

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Hide