Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Belastingplan 2022

Investeren in klimaat naast maatregelen voor wonen en werken

Bekijk de fiscale maatregelen

Het demissionaire kabinet heeft dit jaar de begrotingsonderhandelingen gevoerd, wat resulteerde in het Belastingpakket 2022. Zoals verwacht trekt het kabinet meer geld uit voor het klimaat en doet enige niet controversiële fiscale voorstellen op het gebied van wonen, werken en het startende bedrijfsleven.

Fiscale maatregelen en belastingtarieven 

Bekijk de belangrijkste fiscale maatregelen uit het Belastingplan of raadpleeg de fiscale datacard voor een overzicht van de belastingtarieven van 2022 en 2021. Een overzicht van de kernpunten uit de begroting van alle ministeries leest u in de Highlights Miljoenennota. Voor specifieke onderwerpen uit het Belastingplan vindt u hieronder een selectie van onze verdiepende artikelen.

Gevolgen mogelijk regeerakkoord

Mocht er tijdens de parlementaire behandeling van het Belastingplan een nieuwe coalitie ontstaan, ligt het in de lijn der verwachting dat zij de begroting wil aanpassen, en ook op fiscaal vlak wijzigingen wil doorvoeren. Wij houden u op deze pagina op de hoogte van alle fiscale ontwikkelingen tijdens de parlementaire behandeling en een mogelijk regeerakkoord.


Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.
Marc Diepstraten
Voorzitter PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V.

Meld u aan voor de State of Tax-webcast - Fiscale ontwikkelingen 2022

Om u ook tijdens de behandeling van het Belastingplan in de Kamers goed op de hoogte te houden, nodigen we u uit voor onze State of Tax-webcast. Op 21 oktober praten wij u tussen 16.00 en 17.00 uur graag bij over de laatste fiscale ontwikkelingen rond het Belastingplan 2022. Meld u hier aan voor deze digitale bijeenkomst.

Onze specialisten staan voor u klaar om samen met u duurzame oplossingen voor uw fiscale uitdagingen te creëren. Meer weten wat PwC voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Volg ons

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Hide