Cloudtechnologie

Van opslaan naar vooruitgaan: be transformative met cloudtechnologie

De dynamische ontwikkeling van cloud- en datatechnologieën is de drijvende kracht achter een ongekende digitale transformatie. Het verandert traditionele bedrijfsmodellen en daarmee het concurrentielandschap. De grenzeloze mogelijkheden bieden enorm veel kansen, maar het effectief inzetten van deze technologieën kan uitdagend en spannend tegelijk zijn.

Flexibiliteit en innovatiekracht in de cloud

Meer dan migratie - herdefinieer uw organisatie

Een cloudtransformatie begint met een stevige basis en een heldere focus op de gewenste resultaten. Of uw doelen nu liggen bij het versnellen van de adoptie van GenAI, het versterken van de beveiliging van uw onderneming of het het creëren van transactionele waarde, onze rol is om te helpen bij snelle en effectieve transformatie van uw organisatie.

Mentaliteitsverandering voor langetermijn transformatie

Om succesvol te zijn in dit digitale tijdperk is een fundamentele mentaliteitsverandering een vereiste. Het gaat niet alleen om cloudmigratie; het duurzaam transformeren van uw organisatie is ook bepalend voor blijvend succes in de toekomst. Wij streven ernaar het volledige potentieel uit de cloud te halen. Op deze manier past uw onderneming zich niet alleen aan de nieuwe digitale omgeving, maar profiteert de interne organisatie er ook van.

Bepaal waar u naartoe wilt met cloudtechnologie

Neem contact op en ontdek hoe wij u hierbij kunnen helpen

Cloudgedreven organisatie

Het benutten van de innovatiekracht en flexibiliteit van technologieplatformen in de cloud is hard nodig om de snelle marktontwikkelingen bij te houden. Oudere platformen lopen vaak achter op deze nieuwe realiteit.

Uw klanten verwachten een eenvoudige en eenduidige ervaring. Tegelijkertijd moet u omgaan met veranderende regelgeving en de toenemende concurrentiedruk van nieuwe spelers, de zogenaamde cloud natives in uw markt. Een cloud overstap betekent niet alleen een technologische shift, maar ook een strategische beweging voorwaarts die uw organisatie in staat stelt om te innoveren en te groeien.

Ontdek in onze Cloud Business Survey in hoeverre organisaties binnen Nederland bereid zijn om te investeren in cloud, data en geavanceerde technologieën.

Wat zijn uw topprioriteiten?

Versnel uw businesstransformatie

Versterk de klantbeleving, stroomlijn uw operationele processen en beheer van kosten en risico's. Uw focus ligt op het vergroten van omzet en het versterken van uw innovatiekracht met behulp van cloudoplossingen. Wij helpen u om uw business te transformeren zodat u sneller resultaten boekt.

Lees meer over onze mogelijkheden

Doe meer dan migratie

U kunt meer doen dan ‘slechts’ een migratie naar een cloudoplossing. Om de mogelijkheden van de cloud optimaal te benutten helpen wij u met het ontwikkelen van een strategisch en bedrijfsbreed transformatieplan. Wij helpen u uw talent, cultuur, architectuur en governance radicaal anders aan te pakken, zodat u succesvol in de cloud kunt werken.

Lees meer over onze mogelijkheden

Geef ruimte aan digitale innovatie

Met cloudinnovatie kunt u klantervaringen opnieuw vormgeven en verbeteren. Wij helpen u uw business te versterken met nieuwe cloudoplossingen. De ontwikkeling van deze oplossingen heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt en blijft zich in volle vaart doorontwikkelen.

Voor de toepassing van deze oplossingen in uw organisatie is een naadloze transformatie met uw bestaande systemen van groot belang. Wij hebben kennis van de nieuwste technologietoepassingen, cloudserviceproviders en zorgen samen met uw teams voor een optimale aansluiting op uw bestaande IT-infrastructuur. Hierbij werken wij nauw samen in wereldwijde allianties met de belangrijkste technologiebedrijven.

Lees meer over onze tech alliances

Cloud- en digitale transformatieoplossingen

Verbind het zakelijke 'waarom' met het technologische 'hoe' om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren, aangedreven door cloud en digital. Ontdek meer over onze end-to-end oplossingen op het vlak van:

Strategie en transformatie

Wij zetten ons in om uw benadering van de cloud te vernieuwen en ondersteunen bij het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen. We maken inzichtelijk hoe digitale cloudoplossingen van meerwaarde voor uw bedrijfsvoering kunnen zijn. Daarin helpen we ook inzichtelijk te maken welke systemen wel en welke niet geschikt zijn voor de cloud en wat het vraagt van uw organisatiecapaciteiten. Onze integrale service omvat het creëren van een zakelijk ecosysteem, het kiezen van de juiste cloudaanbieders, het managen van risico's tot aan de daadwerkelijke uitvoering en evaluatie.

Technologie en Cloud-operaties

Door cloudtechnologieën in te zetten versnellen we de ontwikkeling en innovatie met GenAI, verhogen we de datakwaliteit en maken we gebruik van innovatieve technologieën, In samenwerking met onze specialisten en technologische partners, herdefiniëren we uw volledige technologische infrastructuur om duurzame waarde te creëren. Onze inzet stopt hier niet; we zetten ons ook in om een vernieuwde organisatie te vormen met versterkte capaciteiten en een robuust technologie-ecosysteem.

Applicatie- en atamodernisering

Met onze oplossingen voor het vernieuwen van applicaties kunt u gedateerde systemen transformeren met behulp van moderne cloud-native architecturen. Hiermee versterkt u onder meer de flexibiliteit en schaalvergroting binnen uw bedrijfsprocessen. Onze datamoderniseringsstrategieën bieden uw bedrijf kansen om het potentieel van AI en machine learning te benutten. Zo realiseert u slimmere en beter presterende klantervaringen.

Optimalisatie van datastrategie

Een effectieve ondernemingsbrede datastrategie creëert een significante meerwaarde voor uw bedrijf. Denk aan het versnellen van besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering en het ontsluiten van nieuwe kansen om uw data-assets commercieel te exploiteren. Uw cloudgedreven datastrategie kan bovendien de adoptie van vooruitstrevende technologieën zoals GenAI stimuleren. Wij zetten ons in om samen met u tot de meest geschikte technologieën en cloudserviceproviders te komen. De inzet ervan zal uw datacompetenties verhogen en de essentiële infrastructuur en governance helpen te implementeren.

Versterk uw marktaandeelmet bedrijfscloudoplossingen

Onderscheid uw onderneming van de concurrentie. Onze op de sector toegespitste cloudoplossingen zijn ontworpen om specifieke en waardevolle bedrijfsuitkomsten voor uw organisatie te realiseren. Met het bundelen van sectorexpertise uit ons netwerk met de sterke tech-partnerschappen ondersteunen wij u bij het maximaliseren van de voordelen van uw digitale transformatie.Met onze cloudoplossingen bieden we real-time significante impact voor uw bedrijf.

Cloud- en Managed Services

Wij helpen uw bedrijfskritische functies via onze cloud- en managed services te beheren. Door synergie te creëren tussen onze cloudexperts en uw interne teams streven we naar het ontwikkelen van innovatieve en gepersonaliseerde cloudoplossingen.

Domeinen zoals IT, financiën, risicomanagement, fiscaliteit en compliance worden geïntegreerd zodat er waardecreatie ontstaat op elk niveau van de organisatie. We bieden ondersteuning bij uw transformatieproces, dichten de kloof in vaardigheden en identificeren nieuwe waardecreatie-mogelijkheden door steeds te innoveren binnen de cloud.

Onze technologie allianties

Onze technologie allianties

Samenwerken om bedrijven te transformeren.

We werken hand in hand om organisaties te vernieuwen. Wij werken samen met vooraanstaande technologieleveranciers, zoals AWS, Google, Microsoft en anderen. Door onze gespecialiseerde kennis te koppelen aan de innovatieve technologieën van onze partners, staan we bedrijven bij in het aanpakken van hun meest urgente zakelijke uitdagingen.

Lees meer over onze allianties

Digital Transformation Talks - toekomstbehendig in de digitale wereld

Als technology leader speelt u een steeds belangrijkere rol in het veranderproces en de digitale transformatie van uw organisatie. Met de veranderingen en steeds geavanceerdere technologie is verniewen een constante. ICT en innovatie zijn immers nauw met elkaar verbonden. Het is dan ook begrijpelijk dat technologieleiders meer betrokken raken bij beslissingen in de business op directieniveau en hun visie en ideeën over technologie en innovatie delen. Speciaal voor technologieleiders van grote organisaties in Nederland organiseert PwC 'Digital Transformation Talks'. Tijdens deze 'Talks' heeft u de mogelijkheid om met andere technologieleiders open en in een vertrouwde omgeving ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en uw persoonlijke netwerk uit te breiden. De onderwerpen die we in de sessies bespreken, zijn relevante strategische bestuursthema's om u te helpen een duurzame rol te creëren - 'Leading the future of digital'.

Bent u binnen uw organisatie technology leader én zit u in de raad van bestuur of rapporteer u direct aan een bestuurslid? Stuur dan een email naar ​nl_digital_transformation_talks@pwc.com voor meer informatie.

Digital Transformation Talks - toekomstbehendig in de digitale wereld

Contact us

Ragnar van der Valk

Ragnar van der Valk

Partner Technology, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 157 18 35

Tom Hagenaars

Tom Hagenaars

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 20 32

Volg ons