De uitdagingen bij het verkleinen van je CO2 uitstoot

Podcast 8: De uitdagingen bij het verkleinen van je CO2 uitstoot

Jan Willem Velthuijsen, hoofdeconoom van PwC, probeerde met zijn gezin een paar weken ‘net zero’ te leven. Hij kreeg dat idee naar aanleiding van de PwC’s CEO Survey, waarin CEO’s wereldwijd aangaven dat ze zich best willen committeren aan een net-zero-doelstelling, maar dat het proces nog behoorlijk ingewikkeld is. Jan Willem was benieuwd of dat ook voor een huishouden geldt en kwam bij het verkleinen van zijn CO2-uitstoot inderdaad voor de nodige uitdagingen te staan.

Met PwC-experts Karin Meijer en Britt Snieders praat hij over zijn experiment en gaat hij in op de huidige ontwikkelingen rondom het tegengaan van klimaatverandering en hoe organisaties daaraan kunnen bijdragen.Environmental Footprint Insights geeft persoonlijke inzichten in CO2-uitstoot

De ‘net zero’-transformatie vraagt om verandering op alle niveaus. Uit ons onderzoek is gebleken dat werkgerelateerde mobiliteit in veel bedrijven, waaronder PwC, een belangrijke vervuiler is. Om dit te verduurzamen, is het een cruciale eerste stap om persoonlijke inzichten te geven in de CO2-uitstoot van een organisatie op alle niveaus: voor management, voor medewerkers en voor (project)teams. Dit is precies wat Environmental Footprint Insights biedt.

Lees meer

Playback of this video is not currently available

0:02:03

Environmental Footprint Insights

Verklein de ecologische voetafdruk van uw medewerkers. Environmental Footprint Insights is een CO2-dashboard om duurzaam zakelijk (reis)gedrag onder medewerkers te stimuleren en de CO2-voetafdruk van bedrijven en medewerkers te monitoren. Samen op weg naar een duurzame toekomst.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Jan Willem Velthuijsen

Jan Willem Velthuijsen

Chief Economist, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 248 32 93

Karin Meijer

Karin Meijer

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 030 39 90

Britt Snieders

Britt Snieders

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 206 81 99

Volg ons