Jaarrekeningactualiteiten voor woningcorporaties

Bereid u voor op het verslagjaar!

Natuurlijk wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en welke effecten die hebben op uw woningcorporatie en de jaarrekening. Graag kijken wij aan het einde van 2020 weer met u vooruit naar de jaarrekening 2020 en de relevante actualiteiten.

In deze training bieden wij u de handvatten voor een juiste procesvoering van de jaarafsluiting. Daarnaast wordt u geïnformeerd over de belangrijkste actuele ontwikkelingen op het gebied van jaarverslaggeving en fiscaliteit. Hierbij zullen we onder meer stil staan bij de ontwikkelingen rondom de beleidswaarde, SBR Wonen en de verwerking van latenties.

Deze training gaat in op

  • brede ontwikkelingen op het gebied van verslaggeving;
  • ontwikkelingen ten aanzien van de marktwaarde en beleidswaarde;
  • toepassing en gevolgen van noititie SBR Wonen;
  • verantwoording van latenties en ontwikkelingen hierin;
  • best practices op basis van ervaringen uit voorgaand jaar.

View more

Na afloop van deze training

  • bent u staat om de belangrijkste aandachtspunten voor uw jaarrekeningproces te identificeren en tijdig op te pakken;
  • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends die relevant zijn voor uw jaarrekeningproces;
  • heeft u ervaringen uitgedeeld met ons en uw collega’s in de sector.

View more

Voor wie?

De training is primair gericht op (financiële) directeuren, controllers, administrateurs en beleidsmedewerkers van woningcorporaties.

View more

De trainers

De trainingen worden georganiseerd door de sectorgroep Woningcorporaties van PwC.

View more

Datum en locatie

De definitieve data in het najaar van 2020 zijn nog niet bekend. Wilt u op de hoogte worden gebracht wanneer de data zijn gepland? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar nl_pwc_academy@pwc.com.

Programma

Het programma van deze training is nog niet bekend.

PE-uren voor accountants (AA en RA) 

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (AA en RA) 5 PE-uren/-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van deze training 5 PE-uren/-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op nl_pwc_academy@pwc.com.

Contact

Anke Landstra

Anke Landstra

Leeradviseur, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons