Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Finance Business Partnering

Voeg waarde toe aan uw business en ontwikkel uw finance professional naar de rol van business partner

Om beter toegerust te zijn op de toekomst en impact te kunnen maken, ontwikkelen finance professionals zich naar de rol van business partner. Laat uw financiële functie nauw samenwerken met interne stakeholders en het management ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen in strategische situaties. Ontwikkel uw finance professionals naar de rol van business partner.

Meer over Finance Business Partnering

De stappen naar finance business partner

Ontwikkel uw finance professionals naar de rol van business partner met behulp van de volgende stappen:

  1. Bewustwording van de de verschillende rollen die finance professionals binnen de organisatie hebben en wat er nodig is om elk van de rollen te vervullen. 
  2. Inzicht verschaffen in wat en hoe finance professionals zich kunnen ontwikkelen om effectiever te worden als business partner van de organisatie. 
  3. Betrokkenheid creëren bij de financiële functie bij het beoordelen en identificeren van wat ze moeten ontwikkelen om door te groeien naar de rol van business partner.
  4. Het juiste ondersteuningssysteem bieden (d.w.z. coaching, mentoring, HR-tools en processen) om het gedrag en de manier van werken daadwerkelijk te veranderen.

Wat levert het op?

Door onder meer optimaal gebruik te maken van digitale mogelijkheden en systemen vindt er een verbetering in analyses en interpretaties plaats, gericht op een grotere voorspellende waarde van rapportages. Ook de relatie met het primaire proces en interne stakeholders, waarin het gezamenlijke doel centraal staat, wordt verbeterd. Waardoor de financial beter in staat is om impactvol te adviseren.

De financial die niet optimaal is doorontwikkeld

De financiële functie die zich niet optimaal heeft doorontwikkeld binnen de organisatie herkent u aan de volgende situaties:

  • financiële rapportages hebben een relatief lange doorlooptijd, doordat er sprake is van een arbeidsintensief rapportageproces;

  • er is onvoldoende diepgang in de analyses van financiële rapportages, waarbij voornamelijk wordt gefocust op het verleden;

  • de focus ligt voornamelijk op ‘compliance en control’ in plaats van op de efficiëntie van transacties en de ontwikkelingen van de organisatie;

  • er zijn botsingen met stakeholders in het primaire proces, waarbij onvoldoende duidelijk is wat het gezamenlijke doel is.

Voor wie?

De leeroplossing is geschikt voor finance professionals (bijv. business controller, financial controller, internal auditor) die samenwerken met niet-financiële collega’s om waarde te creëren en meer impact willen maken binnen de organisatie.

Verschillende bouwstenen

De ontwikkeling naar business partner is een leertraject en bestaat uit een combinatie van verschillende bouwstenen, gericht op kennis en vaardigheden. Mede vanwege de verandering die nodig is in de manier van werken, zorgt een combinatie van bouwstenen voor de juiste ontwikkeling om de rol van business partner in de organisatie te kunnen vervullen.

Mogelijke bouwstenen

Interesse?

Heeft u interesse in dit inhouse leertraject? Wij bespreken graag samen met u uw leerdoelen, de specifiek gewenste resultaten en casuïstiek.

De duur, datum en locatie van de training worden ook in overleg met u vastgesteld. Op basis van het voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat.

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Anke Landstra

Anke Landstra

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 088 18 63

Volg ons

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Hide