Basistraining jaarverslaggeving in het onderwijs

Gaat u de komende periode aan de slag met de jaarrekening of bent u al begonnen en merkt u dat uw kennis kan worden geupdate of uitgebreid? Tijd om aandacht te besteden aan uw basiskennis van jaarverslaggeving in het Onderwijs!

Onderwijsinstellingen zijn verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de hand van een jaarrapportage, bestaande uit een jaarverslag en een jaarrekening. Bent u mede verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrapportage? Dan dient u inzicht te hebben in alle vereisten vanuit de wet- en regelgeving voor de onderwijssector. Deze training gaat in op de belangrijkste wet- en regelgeving en wat dit voor u betekent. Na afloop bent u in staat uw rol binnen het rapportageproces beter in te vullen.

Na afloop van de training:

  • weet u aan welke vereisten het jaarverslag dient te voldoen;
  • kent u de vereisten voor het opstellen van de jaarrekening, op basis van de Regeling Jaarverslaggeving Onderwijs/RJ 660;
  • weet u wat de thema’s WNT, doordecentralisatie en/of aanbestedingsrecht voor uw instelling kunnen betekenen;
  • bent u bekend met de continuïteitsparagraaf en de totstandkoming hiervan;
  • heeft u inzicht in de vereisten vanuit het Onderwijsaccountantsprotocol OCW/EZ;
  • heeft u inzicht in de onderwijsspecifieke jaarrekeningposten en bijbehorende toelichtingen;
  • bent u bekend met de begrippen ‘Bezoldiging bestuurders’ en de ‘WNT’ en kunt u dit toepassen in de praktijk;
  • kent u het verschil tussen financiële rechtmatigheid c.q. algemene rechtmatigheid.

Voor wie?

Deze training is voor financials in de onderwijssector die kennis van de jaarrekening hebben, maar nog niet goed thuis zijn in de specifieke eisen daaraan.

Interesse

Voor deze training is nog geen datum beschikbaar. Maak uw interesse kenbaar door te mailen naar nl_pwc_academy@pwc.com. Bij voldoende belangstelling wordt de training gepland.

Uiteraard is het mogelijk om deze training met uw gehele team te volgen. Via het contactformulier kunt meer informatie aanvragen en uw wensen kenbaar maken. Wij nemen dan contact met u op om deze training voor u op maat te maken.

Nieuwe regeling voor accountants (AA en RA) per 1 januari 2021

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

NB: overgangsregeling NBA voor accountants

Tot 30 juni 2021 heeft u de mogelijkheid om nog PE-uren (AA en RA) te ontvangen welke u kunt gebruiken voor uw PE-verplichting van 2020. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training. Indien u gebruikt maakt van de overgangsregeling en deze training registreert voor 2020, dan kunt u deze training niet gebruiken in uw PE-portfolio 2021.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement (inclusief internationale gegevensuitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Hide