Beleef ESG - onze virtual reality leeroplossing

Steeds meer organisaties beseffen dat er actie nodig is rondom ESG-thema’s (Environmental, Social en Governance), maar worstelen met hoe ze dat moeten doen. De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn een bruikbaar hulpmiddel, want ze omvatten doelen om de belangrijkste ESG-problemen van deze tijd op te lossen. 

PwC vindt het belangrijk dat iedereen bijdraagt aan het behalen van de SDG’s, zowel onze eigen organisatie en medewerkers als die van onze klanten en andere stakeholders. We delen daarom onze kennis met onze klanten en andere stakeholders. Bewustzijn creëren we op allerlei manieren waaronder door middel van onze SDG Experience.

Playback of this video is not currently available

Bekijk hier een video van de SDG Dome, de voorloper van de SDG Experience, om een indruk te krijgen van wat je mee gaat maken

Uw missie: een duurzame wereld in 2030

Onze SDG Experience vergroot bewustwording en inspireert deelnemers om actie te ondernemen op het gebied van duurzaamheid. De SDG Experience is een virtual reality film en interactief spel. Het combineert drie elementen: Duurzaamheid, Technologie en Gamification. Deelnemers worden op een unieke en innovatie manier geïnspireerd om in actie te komen voor de SDG’s. Door middel van Virtual Reality worden deelnemers letterlijk in verschillende omgevingen geplaatst. Hiermee wordt het onderwerp tastbaar en roept het verschillende emoties op bij de deelnemer.

Ervarend leren

Tijdens de SDG Experience leert de deelnemer over feiten en mogelijke oplossingen op het gebied van de SDG’s. Ervaar hoe individuele acties positief kunnen bijdragen aan het bereiken van ‘de missie’ en laat zien dat innovatieve technologieën de duurzame transitie kunnen versnellen. 

Onze SDG Virtual Reality experience in het kort:

  • Interactieve VR ervaring 
  • De VR ervaring zelf duurt 15 minuten, gevolgd door een reflectieve sessie met de deelnemers
  • Intensieve beleving met VR bril en headsets 
  • Individuele ervaring met competitief element
  • Ideaal voor trainingen, workshops en off site bijeenkomsten

U kunt de SDG Experience inzetten als onderdeel van een leerprogramma over duurzaamheid of ESG. Het is uitermate geschikt om medewerkers het belang van duurzaamheid te laten beleven en hen in actie te zetten om uw duurzaamheidsstrategie te doorleven en uit te voeren.

De SDG Experience is uitvoerig getest en doorontwikkeld: meer dan 3.500 PwC medewerkers en bijna drieduizend geïnteresseerden van 170 andere organisaties hebben de SDG Experience gedaan.

Contact us

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

PwC’s Academy

Onderdeel van/Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons