Customer Lifecycle Interaction Platform

Een platform op Salesforce dat alle partijen in het klantonderzoek processen samenbrengt, inclusief de klanten zelf. Door alles en iedereen op hetzelfde platform te plaatsen ontstaat er een ‘single source of truth’. Dit zorgt voor betere en heldere communicatie, documenten worden sneller verkregen en er wordt slimmer en efficiënter gewerkt.

Gebruik dit platform op Salesforce om alle partijen in het klantonderzoek processen samen te brengen, inclusief de klanten zelf.

Beschrijving

Door de toenemende hoeveelheid & gevoeligheid van de vereiste data en documenten moeten veel bedrijven zich vooral op het oplossen van problemen bij cliënt-outreach richten. Dit doen ze om compliance deadlines te halen en om het proces slimmer in te regelen. Customer Lifecycle Interaction Platform zorgt voor:

  • Vermindering van het aantal overdrachten in uw organisatie tijdens het onboarden en in de klantinteractie.
  • Betrokkenheid van alle stakeholders in een onboarding, outreach, of regulatory proces op één gedeeld platform.
  • Digitalisatie van onboarding en het outreach-proces in een dynamische workflow, inclusief klantinteractie.
  • Toename van transparantie en acceptatie van gebruikers en klanten door helder en eenvoudig gebruik.
  • Winst op het gebied van efficiency en de effectiviteit van het outreach-proces.

Voordelen

  • Verbeterde klantervaring
  • Verminderde processing-tijd
  • Kostenbesparing
  • Snellere doorlooptijd
  • Verbeterde veiligheid en compliance

Uitdaging 1: Ken uw klant (KYC)

Een grote uitdaging én verantwoordelijkheid voor banken is a) weten wie de klanten zijn en b) weten wat ze doen. Kortweg: Know Your Customer. Recent is de manier waarop de maatschappij en de toezichthouder naar het KYC-proces kijkt is wel veranderd. Er wordt van banken verwacht dat ze enorme hoeveelheden informatie over hun klanten verzamelen. Maar hoe bereikt u al uw klanten op een gestructureerde manier? Hoe houdt u controle over het hele proces? En hoe zorgt u ervoor dat het verkrijgen van al die informatie klantvriendelijk verloopt?

Uitdaging 2: IBOR Repapering

Een ingrijpende consequentie van de BMR-hervormingen en van de algemene uitfasering van de Interbank tarieven zoals  LIBOR en EURIBOR, is dat miljoenen contracten moeten worden herschreven en mogelijk heronderhandeld. Bij vergelijkbare projecten in het verleden (denk aan de rentederivaten), bleek zo’n remediatie een bijzonder lastige, foutgevoelige en tijdrovende klus. Hoe komt u toch op een klantvriendelijke en gestructureerde manier tot een solide resultaat?

Contact

Eugénie Krijnsen

Industry Leader Financial Sector, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 98

Bauke Sprenger

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 361 88 23

Volg ons