Webcast serie ‘State of Tax, Legal & People’

Een nieuwe reeks ‘State of Tax, Legal & People’ webcasts staat voor u klaar. Tijdens deze webcasts bieden onze specialisten u, vanuit verschillende invalshoeken, inzicht in actuele fiscale, juridische en ook personele ontwikkelingen en regelgeving. Het programma loopt tot en met januari 2023. 

We behandelen een breed scala aan onderwerpen en bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan meerdere webcasts naar keuze. Deze webcasts zijn interessant voor iedereen die werkzaam is op fiscaal, juridisch of personeelsgebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors en managers.

Inschrijven

Meldt u nu aan voor één of meerdere webcasts van uw keuze. Eén week voorafgaand aan het event ontvangt u van ons de toegangslink.

Webcast series ‘State of Tax, Legal & People’

Programma

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

Dinsdag 27 september 2022
Kijk terug
Download presentatie

Werken waar je wilt

Er bestaat in toenemende mate behoefte aan de flexibele arbeidsvorm plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Hoe implementeer je dit in je organisatie en wat zijn de fiscale gevolgen? Waar krijgt u als werkgever mee te maken als het gaat om internationaal hybride werken o.a. op het gebied van ESG (waaronder groene arbeidsvoorwaarden en gezondheid & veiligheid), sociale zekerheid, meldingsplicht, werkvergunningen en arbeidsrecht?

Donderdag 20 oktober 2022
Kijk terug
Download presentatie

Fiscale ontwikkelingen 2023

In deze webcast geven wij u inzicht in de fiscale Prinsjesdag-plannen van het kabinet

Donderdag 3 november 2022
Kijk terug
Download presentatie

Update pensioenakkoord voor werkgevers

Nu het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen de eindstreep nadert, praten wij u graag bij over de keuzes die binnen uw onderneming gemaakt moeten worden en aan welke wettelijke deadlines u moet voldoen. Wij geven u een update van de laatste wijzigingen die hebben plaatsgevonden en die relevant zijn voor u als werkgever.

Dinsdag 15 november 2022
Kijk terug
Download presentatie

Uitgestelde belastingen en continuïteit

Tijdens de coronapandemie hebben ondernemingen voor hun verschuldigde belastingen gebruik kunnen maken van de regeling bijzonder uitstel van betaling. Dit jaar vervalt deze regeling en zullen ondernemingen hun uitgestelde belastingschulden moeten aflossen. Wat betekent dit in de praktijk en welke oplossingsmogelijkheden zijn er?

Dinsdag 13 december 2022
15.00 - 16.30

Moderne fiscale beheersing - Update en praktische ervaringen

Tijdens de webcast geven we een update op de vereisten rondom Horizontaal Toezicht en hoe u uw tax control framework het beste hierop kunt inrichten om fiscaliteit te beheersen. Onderwerpen als fiscale risico-analyse, risico controle matrix en monitoring & testing zullen nadrukkelijk aan bod komen vanuit praktische ervaringen.

Dinsdag 10 januari 2023
15.00 - 16.30
Prioritering fiscale en wettelijke vereisten in een ESG-context. (Engels) Rapportagekaders (CSRD, EU Taxonomy, GRI 207), de EU Green deal, de invoering van milieubelastingen ... ESG is niet meer weg te denken en de wetgeving breidt zich voortdurend uit. In deze webcast bespreken we de laatste ontwikkelingen en geven we een praktische tijdslijn met de ESG-behoeften en de nice to haves. Op basis van deze tijdslijn en onze ervaring in de markt belichten we waar fiscaliteit een rol speelt in het ESG-landschap, inclusief welke kansen zich kunnen voordoen en wanneer en hoe u zich moet voorbereiden.

Permanent onderwijs (PE)

De sessies kwalificeren voor één NOB PE punt.

De webcasts komen in aanmerking voor NOB PE registratie (één NOB PE punt). Hiervoor moet u minimaal 85% van de uitzending live hebben gevolgd. Uw aanwezigheid wordt hiervoor automatisch bijgehouden. Om de PE-punten te registreren ontvangt u in de week na de webcast een mail met de link naar de presentatie en opname. U kunt deze mail met daarnaast alle correspondentie omtrent dit event, opvoeren als bewijs van deelname in uw persoonlijke PE-portfolio van de NOB.

Terugkijken

Heeft u een uitzending gemist van een van de eerdere series? Geen probleem, u kunt deze hier terugkijken en de presentatie downloaden.

Vragen

Heeft u nog vragen over onze State of Tax, Legal & People webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 358 69 12

Volg ons