Webcast series ‘State of Tax’

Get the latest insights from a Tax, Legal and People perspective

Na een succesvolle eerste serie State of Tax vaktechnische webcasts kunnen wij met plezier een tweede reeks aankondigen. In deze serie hebben we wederom een breed scala aan thema's op het gebied van fiscale, juridische en personele ontwikkelingen voor u geselecteerd. Transformatie en anticiperen op actuele ontwikkelingen is noodzakelijk voor vooruitgang. Maar dit heeft ook impact op uw organisatie, workforce en supply chain. In deze snel veranderende tijd, willen wij u houvast bieden met inzichten op het gebied van Tax, Legal en People. Alle webcasts zijn in het Engels, tenzij anders vermeld. De meeste sessies kwalificeren voor één PE punt.

Registreer voor de webcast(s) van uw keuze

Webcast series ‘State of Tax’

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

27-10-2020
Kijk terug

Download presentatie

Corporate tax ontwikkelingen in Nederland

In deze Engelstalige webcast geven wij u een vooruitblik op de huidige, aangekondigde en verwachte corporate tax ontwikkelingen in Nederland. Concreet kijken we hoe deze ontwikkelingen met elkaar samenhangen en daarnaast focussen we op de specifieke aandachtspunten van deze ontwikkelingen. Ook tax accounting komt hierbij aan bod.

26-11-2020
Kijk terug

Download presentatie

Creëer een toekomstbestendige organisatie en personeelsbestand

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Onze P&O-experts praten u bij over personeelsstrategie inclusief betrokkenheid van personeel, herstructurering van uw bedrijf en kostenreductie in de context van de COVID-19-crisis. Deze onderwerpen behandelen we vanuit vijf perspectieven: HR strategie, juridisch, change, financieel en fiscaal.

02-12-2020
Kijk terug

Download presentatie

Klaar voor brexit?

Is uw organisatie voorbereid? Brexit-experts praten u bij over de belangrijkste aspecten op het gebied van handel & goederen, belastingen, juridische zaken en werknemers en geven u de laatste inzichten zodat u klaar bent voor de wereld na brexit in 2021.

03-12-2020
15.00 - 16:30
Agenda

Post US Presidential election

Amerikaans en internationaal belastingbeleid onder een Biden-administratie: seismische verschuiving of voortzetting? Wij bespreken de fiscale agenda van de president-elect Biden, het effect op Amerikaanse en niet-Amerikaanse bedrijven hiervan en de fiscale agenda van de EU met u. Ook de vooruitzichten voor consensus in het OESO / IF-project 'Fiscale uitdagingen die voortvloeien uit de digitalisering van de economie' na de presidentsverkiezingen in de VS komen aan bod.

14-12-2020
15:00 - 16:00
Agenda

Een toekomstbestendig familiebedrijf (in het Nederlands)

Wat verandert er voor u als eigenaar van een familiebedrijf? Recente ontwikkelingen op het gebied van de inkomstenbelasting, bedrijfsopvolging en het UBO-register komen aan de orde.

12-01-2021
15:00-16:30

Staatssteun

Staatssteun en de toenemende noodzaak tot samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Welke hulp kan de overheid in deze tijden van crisis bieden? En hoe komt uw organisatie hiervoor in aanmerking? Welke samenwerking kunnen overheden en bedrijfsleven aangaan? Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden geven we antwoord op de vraag hoe de toenemende noodzaak tot samenwerking tussen overheid en het bedrijfsleven concreet gestalte kan krijgen en welke steun kan worden verleend.

26-01-2021
10:30 - 12:00

Moderne fiscale beheersing en HT - inzicht in uw risico’s (In het Nederlands)

We richten ons op de fase van self-assessment en risico-analyse van het Doorontwikkeld Horizontaal Toezicht. Met een self-assessment krijgen belastingplichtigen inzicht in de fiscale (proces en inhoudelijke) risico's die voor hen relevant zijn. De uitkomst wordt met de Belastingdienst besproken en leidt (mede) tot een verbeterplan.

28-01-2021
10:00 - 11:30

De impact van het Pensioenakkoord (In het Nederlands)

De impact van het Pensioenakkoord op uw bredere beloningsstrategie. Bent u klaar voor het Pensioenakkoord? Een uiteenzetting van de vereisten en (strategische) keuzes voor u als werkgever en de financiële impact op uw werknemers en organisatie.

02-02-2021
15.00 - 16.30

Fiscaliteit als onderdeel van ESG, waarom, wat en hoe

Fiscaliteit is een Environmental, Social, and Governance (ESG)-waarde, zonder belastingen geen ESG. Een duurzame aanpak van fiscaliteit is een voorwaarde voor duurzame groei. Maar hoe neemt u fiscaliteit mee in uw ESG/duurzaamheidsbeleid? En welke impact heeft deze visie van fiscaliteit als onderdeel van ESG op het nemen van bedrijfs- en beleggingsbeslissingen? In deze sessie hoort u over het waarom, wat en hoe. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het onderwerp van fiscale ESG concreet en praktisch gemaakt, zodat u dit belangrijke onderwerp in uw eigen organisatie aan de orde kunt stellen.

09-02-2021
15:30 - 16:30

Energietransitie: CO2-heffing & NL CO2-belasting

Nu de Nederlandse CO2-belasting van kracht is, bespreken we de mogelijke impact hiervan met u. Kan het de uitstoot van broeikasgassen effectief verminderen? En hoe gaat u fiscaal om met CO2-heffing in uw dagelijkse bedrijfsvoering?

16-03-2021
10:30 - 12:00

Moderne fiscale beheersing - monitoring en testing (In het Nederlands)

We gaan in op het onderhouden van uw fiscale beheersing door monitoring en testing. Ook bespreken we het maken van een monitoring kalender, data-analyse, het testen van key controls, en statistische steekproeven. We geven enkele praktische tips hoe dit binnen uw organisatie geborgd kan worden. Digitale oplossingen zijn hierbij een belangrijke factor.

Terugkijken eerste serie

Heeft u een uitzending gemist van de eerste serie? Geen probleem, u kunt deze hier terugkijken en de slide downloaden.

Doelgroep

Doordat we een breed scala aan onderwerpen behandelen, bieden we u de mogelijkheid om deel te nemen aan de onderwerpen die voor u relevant zijn. We richten ons op iedereen die werkzaam is op fiscaal of aanverwant gebied, zoals DGA, CFO’s, Tax, legal en HR-directors, managers en andere fiscalisten. Uiteraard is het mogelijk om deze uitnodiging door te sturen naar een van uw teamleden.

Permanent onderwijs (PE)

De meeste sessies kwalificeren voor één NOB PE punt. U ontvangt hier meer informatie over in de definitieve bevestiging.

Vragen

Heeft u in tussentijd nog vragen over onze State of Tax webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 43 45

Volg ons