Webcast series ‘State of Tax’

Get the latest insights from a Tax, Legal and People perspective

Een nieuwe, derde reeks ‘State of Tax’ webcasts staat hier voor u klaar. In deze snel veranderende tijd, blijven wij u inzichten bieden op actuele fiscale, juridische en personele ontwikkelingen en regelgeving. Deze webcasts zijn interessant voor iedereen die werkzaam is op fiscaal of aanverwant gebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors, managers.

De meeste sessies komen in aanmerking voor één NOB PE-punt.

Registreer voor de webcast(s) van uw keuze

Agenda

Selecteer de webcast (s) waarvoor u zich wilt registreren (u kunt meerdere opties selecteren).

Webcast series ‘State of Tax’

3e reeks State of Tax serie

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

Donderdag 1 april
Kijk terug

Download presentatie

Handel met het VK na brexit - ervaringen en best practices (Nederlands)

Tijdens de webcast behandelen we de daadwerkelijke impact van brexit op goederenstromen en internationale handel, de belangrijkste punten uit de TCA en wat dit praktisch gezien vanuit een douane- en btw-perspectief betekent. Wat zijn de laatste ervaringen en best practices? Uiteraard nemen wij ook uitgebreid de tijd voor Q&A want wij begrijpen dat u met veel vragen zit.

Maandag 12 april
Kijk terug

Download presentatie

Nieuwe regels voor e-commerce: vereenvoudigingen en complicaties (Engels)

De nieuwe btw-regels (per 1 juli) voor grensoverschrijdende e-commerce in de EU zorgen voor enkele vereenvoudigingen in de reporting, maar ook voor meer complexe regels voor alle betrokken spelers. Wij nemen u mee in de nieuwe regels en bespreken hoe u uw organisatie en systemen hierop voor kunt bereiden.

Donderdag 22 april
15:00  - 16:30 

Post Covid (tax) value drivers of M&A (Engels)

Vanwege recente ontwikkelingen omtrent SPACs is deze webcast gericht op de SPAC en hoe u zich kunt voorbereiden op een SPAC-deal.

Hoewel veel fiscale en juridische kwesties vergelijkbaar zullen zijn met traditionele transacties, vereisen het proces, de snelheid en de kenmerken van een SPAC-deal een andere aanpak. Tijdens deze webcast zullen wij de trends en relevante fiscale en juridische aspecten van SPAC-deals bespreken.

Woensdag 19 mei
14:30 - 16:00 

Benut ERP-transformatie om uw tax functie te optimaliseren (Engels)

Een ERP-implementatie is complex en belastingen kunnen over het hoofd worden gezien wanneer de focus ligt op de belangrijkste bedrijfsprocessen. Een ERP-transformatieproject kan echter aanzienlijk bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de fiscale functie en het voldoen aan de wereldwijde compliance & rapportage-eisen.Tijdens de sessie zal ons team van experts ingaan op het belang van het betrekken van belastingen (directe belastingen, indirecte belastingen en transfer pricing) bij een ERP transformatieproject. Aan de hand van use cases en een klantgesprek zullen we inzichten delen.

Dinsdag 25 mei
14:30 - 16:00 

DAC6 : Vijf maanden na de invoering (Nederlands)

DAC6 is per 1 januari ingevoerd, wat zijn de ervaringen tot nu toe? Hoeveel meldingsplichtige constructies zien we en welke vormen van rapportage (welke wezenskenmerken) komen het meest voor? Wilt u meer weten over de ervaringen in Nederland en andere EU-lidstaten en of overheden actie ondernemen naar aanleiding van de DAC6-gegevens die zij ontvangen en wilt u weten hoe u aantoonbaar in control kunt zijn?Tijdens de webcast delen we onze ervaringen en leerpunten met u.

Dinsdag 1 juni
14:30  - 16:00 

Upskilling van uw finance professionals: nut en noodzaak (Nederlands)

Hoe kunt u in het digitale tijdperk blijven voldoen aan de continu veranderende wensen van interne en externe stakeholders? Laat data en technologie voor uw finance professionals werken! Wij geven u praktische handvatten om de juiste keuzes te maken in het upskillen naar een toekomstbestendige workforce.

Donderdag  24 juni
15:00 - 16:30 

DAC7: jaarlijkse rapportageverplichtingen voor digitale platforms (Engels)

Op grond van DAC7 moeten digitale platforms vanaf 2023 informatie verschaffen over hun leveranciers en de inkomsten die zij via het platform ontvangen. Dit vereist dat platforms in 2022 aanvullende informatie over hun leveranciers moeten inwinnen. Tijdens de webcast gaan we in op de volgende aspecten: Wat is DAC7,wat is een platform en wat u moet doen om klaar te zijn voor DAC7.

Terugkijken eerste en tweede serie

Heeft u een uitzending gemist van een van de eerdere series? Geen probleem, u kunt deze hier terugkijken en de presentatie downloaden.

Doelgroep

Doordat we een breed scala aan onderwerpen behandelen, bieden we u de mogelijkheid om deel te nemen aan de onderwerpen die voor u relevant zijn. Deze webcasts zijn interessant voor iedereen die werkzaam is op fiscaal of aanverwant gebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors en managers. Uiteraard is het geen probleem om deze uitnodiging door te sturen naar teamleden.

Permanent onderwijs (PE)

De meeste sessies kwalificeren voor één NOB PE punt.

Vragen

Heeft u nog vragen over onze State of Tax webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 358 69 12

Volg ons