Webcast serie ‘State of Tax, Legal & People’

Een nieuwe reeks ‘State of Tax, Legal & People’ webcasts staat voor u klaar. Tijdens deze webcasts bieden onze specialisten u, vanuit verschillende invalshoeken, inzicht in actuele fiscale, juridische en ook personele ontwikkelingen en regelgeving. Het programma loopt van september tot december 2023.

We behandelen een breed scala aan onderwerpen en bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan meerdere webcasts naar keuze. Deze webcasts zijn interessant voor iedereen die werkzaam is op fiscaal, juridisch of personeelsgebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors en managers.

Inschrijven

Meldt u nu aan voor één of meerdere webcasts van uw keuze. Eén week voorafgaand aan het event ontvangt u van ons de toegangslink.

Programma

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

Dinsdag 26 september

Kijk terug
Download presentatie

Deals - The Indirect Tax essentials (Engels)

Het momentum voor fusies en overnames blijft goed. De M&A Outlook 2023 laat zien dat CEO's het fuseren met of overnemen van andere bedrijven zien als een snelle en effectieve manier om strategische doelen te bereiken. Van belang is om een diligence uit te voeren en te kijken naar andere indirecte belastingposten die relevant zijn in het transactie- en transformatieproces ( btw-terugvordering op transactiekosten, of een btw-complianceproces en btw-configuratie van een nieuw ERP-systeem in geval van carve-outs of integraties). Tijdens de webcast geven we praktische richtlijnen hoe hier het beste rekening mee te houden vanuit een breder indirect belastingperspectief - voor, tijdens en na een deal.

Dinsdag 31 oktober, 15:00 - 16:30 CET

Fiscale ontwikkelingen Belastingplan 2024

Tijdens deze webcast geven wij inzicht in de fiscale Prinsjesdagplannen van het kabinet. Ook fiscale actualiteiten die niet in het Belastingplan zijn opgenomen komen aan de orde.

Dinsdag 7 november, 15:00 - 16:30 CET

EU Tax policy developments (Engels)

De fiscale beleidsagenda van de EU is ambitieus en verstrekkend. De ontwikkelingen op het gebied van fiscaal en juridisch beleid volgen elkaar snel op in Europa. In oktober 2023 hebben we een goed beeld met welke (komende) Europese wet- en regelgeving we rekening moeten gaan houden. In deze webcast geven we een overzicht van de belangrijkste EU-ontwikkelingen en bieden we handvatten hoe hier mee om te gaan.

Permanent onderwijs (PE)

De sessies kwalificeren voor één NOB PE punt.

De webcasts komen in aanmerking voor NOB PE registratie (één NOB PE punt). Hiervoor moet u minimaal 85% van de uitzending live hebben gevolgd. Uw aanwezigheid wordt hiervoor automatisch bijgehouden. Om de PE-punten te registreren ontvangt u in de week na de webcast een mail met de link naar de presentatie en opname. U kunt deze mail met daarnaast alle correspondentie omtrent dit event, opvoeren als bewijs van deelname in uw persoonlijke PE-portfolio van de NOB.

Terugkijken

Heeft u een uitzending gemist van een van de eerdere series? Geen probleem, u kunt deze hier terugkijken en de presentatie downloaden.

Vragen

Heeft u nog vragen over onze State of Tax, Legal & People webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 358 69 12

Volg ons