Webcast serie ‘State of Tax, Legal & People’

Een nieuwe reeks ‘State of Tax, Legal & People’ webcasts staat voor u klaar. Tijdens deze webcasts bieden onze specialisten u, vanuit verschillende invalshoeken, inzicht in actuele fiscale, juridische en ook personele ontwikkelingen en regelgeving. Het programma loopt tot en met juni 2023

We behandelen een breed scala aan onderwerpen en bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan meerdere webcasts naar keuze. Deze webcasts zijn interessant voor iedereen die werkzaam is op fiscaal, juridisch of personeelsgebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors en managers.

Inschrijven

Meldt u nu aan voor één of meerdere webcasts van uw keuze. Eén week voorafgaand aan het event ontvangt u van ons de toegangslink.

Webcast series ‘State of Tax, Legal & People’

Programma

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

Donderdag 9 februari
Kijk terug
Download presentatie

Pillar 2 - From theory to practice  (Engels)

De complexe Pillar 2-wetgeving introduceert in feite een geheel nieuwe inkomstenbelastingregeling naast de huidige Nederlandse vennootschapsbelastingregeling. Vragen als ‘Wat betekent Pillar 2 voor mijn organisatie met betrekking tot data en de gereedheid van (IT-)systemen?’ en ‘Welke stakeholders binnen en buiten mijn organisatie moet ik aanspreken over de mogelijke impact van Pillar 2?’,  zijn hierbij cruciaal. In deze webcast gaan we ook in op de praktische toepassing van de nieuwe Safe-harbour-regels die de OESO heeft gepubliceerd en de consultatiedocumenten over de GloBE-informatieaangifte en het ‘tax certainty framework’. Op basis hiervan bespreken wij hoe u zich kunt voorbereiden op P2, mogelijke gegevensproblemen waar u tegenaan kunt lopen en bieden we praktische inzichten op basis van onze ervaring.

Donderdag 16 februari
Kijk terug
Download presentatie

EU Green Deal and Energy taxes (Engels)

Met de Green Deal hebben de Europese lidstaten zich gecommitteerd om de risico’s van klimaatverandering aan te pakken. Om de doelen van de Green Deal te behalen heeft de Europese Unie een heel pakket aan (fiscale) maatregelen afgekondigd. Daarnaast heeft de Europese energiecrisis geleid tot additionele maatregelen ten aanzien van winning van fossiele brandstoffen en energieopwekking. Tijdens deze webcast praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen van de wet en regelgeving vanuit de Europese Unie ten aanzien van deze onderwerpen.

Dinsdag 21 maart
Kijk terug
Download presentatie

Supply chain - Challenges and opportunities (Engels)

Op dit moment staan we voor grote uitdagingen op economisch gebied. Er is wet- en regelgeving die de grenzen bepaalt waarbinnen deze uitdagingen moeten worden aangegaan. De supply chain is waar de uitdagingen en kansen op korte en lange termijn duidelijk zichtbaar worden. Veranderingen in de supply chain zullen aanzienlijke gevolgen hebben voor het bedrijfsmodel en de juridische stromen. Het beheer van deze functionele en transactionele veranderingen vanuit fiscaal, juridisch en HR-oogpunt is de sleutel tot een succesvolle verandering en kan de business case versterken. Tijdens onze webcast begeleiden wij u bij het bepalen van de 'need to have', de 'nice to have' en hoe u de verbindingen legt.

Donderdag 13 april
15.00 - 16.30

Connected Tax Compliance

Als het om fiscaliteit gaat, wordt van de fiscale functie steeds meer verwacht met steeds minder middelen. Meer aangifteverplichtingen, meer fiscale verslaggeving, meer data en meer en snel veranderende technologie. En dit terwijl er sprake is van een strijd om talent en kosten die exponentieel stijgen. Tijdens deze webcast bespreken we hoe u de druk op de fiscale functie en het aangifteproces kunt verminderen, uw data-uitdagingen kunt oplossen en het tempo van de technologische ontwikkelingen kunt bijhouden. Kortom: na afloop beschikt u over alle inzichten voor een future-proof compliance aanpak.

Dinsdag 23 mei
15.00 - 16.30

Duurzame arbeidsvoorwaarden en gelijke beloning

Organisaties worden door stakeholders steeds meer gedwongen te verduurzamen. Ook de wensen van werknemers op het gebied van arbeidsvoorwaarden veranderen. Het is voor organisaties steeds meer een uitdaging om talent aan te trekken en te behouden. En welke rol spelen duurzame arbeidsvoorwaarden en gelijke beloning bij uw reputatie als werkgever? Hoe kan data helpen om inzicht te krijgen? We bespreken de fiscale en juridische aspecten van dit onderwerp tijdens deze webcast met u.

Dinsdag 13 juni
15.00 - 16.30
Moderne fiscale beheersing - Duurzaamheid De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid volgen elkaar snel op alsmede de rol die fiscaliteit daarin speelt. Wat zijn de gevolgen hiervan op uw fiscale functie en hoe kunt u deze ontwikkelingen meenemen in de fiscale beheersing? Moet ik mijn fiscale strategie/beleid hierop aanpassen en wat kunnen de gevolgen zijn op duurzaamheidsverslaggeving? In deze sessie belichten we de meest recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de vertaling naar het fiscale domein, van strategie naar executie. Daarnaast bieden wij u een aantal praktische handvaten.

Permanent onderwijs (PE)

De sessies kwalificeren voor één NOB PE punt.

De webcasts komen in aanmerking voor NOB PE registratie (één NOB PE punt). Hiervoor moet u minimaal 85% van de uitzending live hebben gevolgd. Uw aanwezigheid wordt hiervoor automatisch bijgehouden. Om de PE-punten te registreren ontvangt u in de week na de webcast een mail met de link naar de presentatie en opname. U kunt deze mail met daarnaast alle correspondentie omtrent dit event, opvoeren als bewijs van deelname in uw persoonlijke PE-portfolio van de NOB.

Terugkijken

Heeft u een uitzending gemist van een van de eerdere series? Geen probleem, u kunt deze hier terugkijken en de presentatie downloaden.

Vragen

Heeft u nog vragen over onze State of Tax, Legal & People webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 358 69 12

Volg ons