Webcast serie ‘State of Tax, Legal & People’

Ontdek in onze nieuwe ‘State of Tax, Legal & People’ webcast serie de laatste stand van zaken op het gebied van fiscale, juridische en personele ontwikkelingen en regelgeving. Bekijk ons nieuwe programma en schrijf in voor de webcasts die voor u relevant zijn. 

Het programma loopt van september tot december 2024 en behandelt diverse actuele onderwerpen. Onze specialisten bieden u waardevolle inzichten vanuit de verschillende invalshoeken.

Tijdens de ‘State of Tax, Legal & People’ webcasts praten wij u bij over actuele ontwikkelingen, vaktechniek en wet- en regelgeving. Met een selectie van onderwerpen sluiten we aan bij relevante thema's uit de diverse werkvelden. De webcasts zijn gericht op iedereen die werkzaam is op fiscaal, juridisch of personeelsgebied, zoals CFO’s, Tax, Legal en HR-directors en managers.  

Inschrijven

Meldt u nu aan voor één of meerdere webcasts van uw keuze. Eén week voorafgaand aan het event ontvangt u van ons de toegangslink.

Programma

Datum & Tijd

Titel

Toelichting

Dinsdag 24 september, 15.00-16.30 uur

Impact van de datastrategie van de EU op bedrijfsvoering (Engels) De EU richt zich op de data-economie met haar datastrategie. Binnen dit kader interacteren verschillende wetgevende maatregelen — waaronder de Data Act, DSA, AI Act, DAC7, Digitale Dienstenbelasting en CESOP— met elkaar. In deze webcast kijken we vanuit (fiscaal)regelgevend perspectief de implicaties voor de beschikbaarheid en toegang tot data, en nemen daarbij de bescherming van privacy rechten en verhogen van transparantie in overweging.

Donderdag 3 oktober, 15.00-16.30

Vervallen Wet DBA handhavingsmoratorium Per 1 januari 2025 vervalt het handhavingsmoratorium voor de Wet DBA. Per 1 januari 2026 wordt pas de nieuwe Wet van kracht. Wat betekent dit voor de (schijn)zelfstandigen en hoe gaat de Belastingdienst hier mee om? Wat als er een dienstbetrekking bestaat volgens de Belastingdienst, wat zijn dan de gevolgen? In deze webcast kijken wij vanuit de fiscale en arbeidsrechtelijke invalshoek naar de impact van het einde van het handhavingsmoratorium. Ook staan we stil bij de opzet van uw flexibele schil en wat is passend voor uw organisatie.

Dinsdag 5 november, 15.00-16.30 uur

Belastingplan 2025 en andere fiscale actualiteiten Tijdens deze webcast geven wij inzicht in de fiscale Prinsjesdagplannen van het nieuwe kabinet. Ook andere fiscale regels die per 2025 ingaan, komen aan de orde.

Dinsdag 12 november, 15.00-16.30 uur

Pillar 2 – praktische handvatten en recente ontwikkelingen In de praktijk zien we dat Pillar 2 een continue onderwerp van gesprek is. Volgend op de webcast van maart '24 waarin we dieper zijn ingegaan op de praktische en data/systeem uitdagingen, geven we daarom graag nieuwe inzichten opgedaan uit de praktijk mee. Ook bespreken we de implicaties van de laatste OECD-richtlijnen en hoe hier het beste mee om te gaan. Kortom, blijf aan zet met deze Pillar 2 webcast.

Dinsdag 17 december, 15.00-16.30 uur

EU fiscaal beleid na de verkiezingen en impact Nederland In deze webcast kijken we voorruit. Eind 2024 wordt de nieuwe Europese Commissie geïnstalleerd en weten we de plannen. Wat betekent de uitslag van de verkiezingen van juni van het Europees Parlement voor de fiscale plannen van de EU?

Permanent onderwijs (PE)

De sessies kwalificeren voor één NOB PE punt.

De webcasts komen in aanmerking voor NOB PE registratie (één NOB PE punt). Hiervoor moet u minimaal 85% van de uitzending live hebben gevolgd. Uw aanwezigheid wordt hiervoor automatisch bijgehouden. Om de PE-punten te registreren ontvangt u in de week na de webcast een mail met de link naar de presentatie en opname. U kunt deze mail met daarnaast alle correspondentie omtrent dit event, opvoeren als bewijs van deelname in uw persoonlijke PE-portfolio van de NOB.

Terugkijken

Heeft u een uitzending gemist van een van de eerdere series? Geen probleem, u kunt de nu nog relevante opnames terugkijken en de presentatie downloaden. 

Vragen

Heeft u nog vragen over onze State of Tax, Legal & People webcast series, of suggesties voor ons, dan horen wij dat graag!

Contact

Franny van der Klooster

Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 358 69 12

Volg ons