Global Coordinated Documentation

Efficiënte en consistente documentatie met PwC's Global Coordinated Documentation Reporter

In veel landen, waaronder Nederland, is de compliance-last voor bedrijven toegenomen als gevolg van verplichtingen inzake verrekenprijsdocumentatie in lijn met het BEPS Actie 13-rapport van de OESO (onderdeel van de OESO-richtlijnen voor verrekenprijzen van juli 2017).

Jaarlijkse voorbereiding van een groepsdossier en lokaal dossier

Bij het voldoen aan de toepasselijke omzetdrempel, zal uw bedrijf waarschijnlijk jaarlijks een groepsdossier en lokaal dossier moeten opstellen, inclusief het bijwerken van de toepasselijke benchmarkstudies. Hoe gaat u de compliance-verplichtingen van uw bedrijf in alle landen beheren?

Hoe PwC kan helpen

Om de efficiëntie en de wereldwijde consistentie te maximaliseren, heeft PwC de Global Coordinated Documentation (GCD) Reporter ontwikkeld. Dit is een ​​snel, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken systeem, op basis van de nieuwste online technologieën, waarmee in samenwerking documentatie kan worden opgesteld in een geavanceerde omgeving. GCD Reporter wordt gehost door PwC en wordt gebruikt in de meeste documentatieprojecten.

Voordelen van de GCD Reporter

  • Toegang tot de online GCD-portal, eenvoudig en direct via internet.

  • Werk samen in een complete online omgeving zonder dat u documenten hoeft te uploaden of downloaden.

  • Beschik over continu inzicht in de status / voortgang van de documentatie en geef input of stel direct vragen, zonder dat u documenten heen en weer hoeft te sturen.

  • Maak documentatie over verrekenprijzen efficiënt op centraal niveau en deel deze over meerdere rapporten, terwijl u nog steeds de nodige flexibiliteit heeft voor de vereiste specifieke lokale input.

  • Verleen toegang per sectie, land en entiteit aan de verantwoordelijke lokale personen. Verder kunnen andere PwC-kantoren beoordelingen uitvoeren op basis van de specifieke lokale wetgeving.

  • Bekijk real-time bijgewerkte economische en financiële analyses, gebruikmakend van de kracht van de interne analyseplatforms van PwC.

  • Roll-forward (update) de documentatie efficiënt voor komende jaren, door de rapporten van het afgelopen jaar te gebruiken als startpunt voor het volgende jaar.

Volg ons

Contact

Michel van der Breggen

Michel van der Breggen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 096 08 97

Jeroen Peerbooms

Jeroen Peerbooms

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 133 46 77

Arnout van der  Rest

Arnout van der Rest

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 134 09 70

Erwin van den Bree

Erwin van den Bree

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 104 56 53

Bert Middelkoop

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 218 52 73

Marthe Kleinjan

Marthe Kleinjan

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 818 70 15

Hide