Viviana Voorwald

Viviana Voorwald

Energy - Utilities - Resources Industry Leader & Energy Transition Leader, Partner, PwC Netherlands

Ervaring

Viviana leidt onze Energy, Utilities and Resources praktijk in Nederland. Viviana is partner in onze Deals praktijk (Transaction Services) en heeft een sterke financiële achtergrond in de auditpraktijk van PwC.

Kwalificaties

Viviana is cum laude afgestudeerd in Economie en Bedrijfskunde en heeft een postdoctorale graad Registeraccountancy (RA) aan de Universiteit Maastricht (Nederland). Viviana heeft tevens een postdoctorale graad in Controlling (EMFC) aan de Nijenrode Universiteit. Daarnaast heeft ze 2 certificaten behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de Positieve Psychologie en Neurowetenschappen. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Spaans en heeft een goede kennis van het Duits en Frans.

Belangrijkste klantervaring

Viviana heeft ervaring met klanten als Royal Dutch Shell, Alliander, Intergen, Petrogas, Pluspetrol, Vivo Energy, Vattenfall, Chevron, Eon en BHP Billiton. Viviana is gewend om op Bestuursniveau te opereren en zij hecht veel waarde aan een open relatie met haar klanten.

Andere functies

Viviana is oprichtster van het Women in Energy-netwerk in 2009, dat vrouwen in leidende posities bij energiebedrijven met elkaar verbindt. Daarnaast heeft zij een belangrijke rol in het stimuleren van wellbeing van de mensen binnen PwC, alsmede talentmanagement en diversiteit.

Viviana was een van de partners die verantwoordelijk is voor “Change” (het implementeren van het cultuurveranderingsprogramma en het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van onze processen met behulp van moderne tools zoals data-analyse) in de praktijk van PwC Assurance Zuid Holland.

Viviana was bestuurslid van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants), de Nederlandse Vereniging voor gecertificeerde Accountants (RA). Daarnaast is zij lid van de Raad van Bestuur van de Executive Master of Finance and Control (RC) van de Nyenrode Universiteit.

Persoonlijk

Viviana heeft 2 kinderen. Ze speelt hockey en tennis en houdt van spinning en wandelen. Daarnaast heeft ze bijzondere interesse in fysieke, emotionele, mentale en spirituele wellbeing. 

Ervaring

  • Partner sinds 2008

Specialisatie

  • controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan grote (veelal beursgenoteerde) ondernemingen
  • met een specialisatie in de energiesector
  • gekwalificeerd voor IFRS en US GAAP.
Volg ons