Viviana Kooistra - Voorwald

NL Industry Leader Energy, Utilities and Resources, Advisory Partner, PwC Netherlands

Sinds 1995 (en sinds 2008 als partner) heb ik mij binnen de Assurance-praktijk gespecialiseerd in dienstverlening aan (internationale), vaak beursgenoteerde ondernemingen. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen, beoordeling van halfjaarcijfers, mvo-verslagen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het geven van adviezen en ondersteuning op uiteenlopende gebieden, waaronder herstructureringen, (de accounting van) transacties, overnames, splitsingen, beursnoteringen, interne controle, corporate governance en risicomanagement. Dit alles in zowel een Europese/IFRS- als US/US GAAP-omgeving.

Sinds 2001 heb ik mij tevens gespecialiseerd in de energiesector, en momenteel bestaat mijn cliëntenportefeuille uit ondernemingen in de olie- & gas- en elektriciteitssector. In de PwC Energiegroep vervul ik een aantal expertiserollen, bijvoorbeeld op het gebied van de netwerkbedrjiven (electriciteit en gas) en de toeleveranciers aan de olie- & gassector. In 2008 heb ik het Women in Energy netwerk opgericht, dat vrouwen in hoge posities bij energiebedrijven met elkaar in verbinding brengt door middel van bijeenkomsten over energiegerelateerde onderwerpen en middels LinkedIn.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

  • Controle van jaarrekeningen, overige financiële verslaggeving, mvo-verslagen van grote internationale ondernemingen in de energiesector
  • Bijzondere verklaringen, o.a. aan toezichthouders in de energiesector
  • Begeleiding bij splitsing en overnames
  • Opzetten van control frameworks

Specialisaties

Mijn focus ligt op een breed scala van controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan grote, veelal beursgenoteerde ondernemingen, met een specialisatie in de energiesector. Ik ben gekwalificeerd voor IFRS en US GAAP.

Ervaring

Partner bij PwC Den Haag
2008 – heden

Director  bij PwC Den Haag
2006 – 2008

Associate -  senior manager PwC
1995 – 2006

Opleiding

Universiteit Maastricht (UM)
Bedrijfseconomie (drs.), Registeraccountant (RA)

Universidad de Zaragoza, Spanje
De economie van de EU

Universiteit Nyenrode
Registercontroller (RC)

 

Ervaring

  • Partner sinds 2008

Specialisatie

  • controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan grote (veelal beursgenoteerde) ondernemingen
  • met een specialisatie in de energiesector
  • gekwalificeerd voor IFRS en US GAAP.