Viviana Voorwald

Viviana Voorwald

Partner, PwC Netherlands

Viviana is PwC-partner voor Wellbeing en bewust leiderschap (Inner Development Goals). Daarvoor leidde zij het ESG-platform bij PwC, en realiseerde zij zich dat je de wereld niet kan veranderen met alleen tools. Verandering vraagt als eerste een diepe transformatie van onszelf. Weten we waar we voor staan? Durven we op te komen voor onze overtuigingen? Of gaan we gewoon door in het huidige systeem, in onze comfort zone? Op die manier zullen we de wereld niet veranderen. Hoe inspireren we de nieuwe generatie? Hebben zij een duidelijk doel in hun leven, hebben ze een bredere kijk op de wereld om zich heen? Zijn ze gelukkig en kunnen ze het maximale uit het leven halen? Dit zijn thema's die Viviana ertoe hebben gebracht de focus te verleggen van een financiële achtergrond naar een meer holistische kijk op leiderschap en welzijn. Op die manier helpt zij collega's en klanten zich optimaal te ontwikkelen en de essentiële veranderingen in de wereld te realiseren.

Kwalificaties

Viviana is cum laude afgestudeerd in Economie en Bedrijfskunde en heeft een postdoctorale graad Registeraccountancy (RA) aan de Universiteit Maastricht (Nederland). Viviana heeft tevens een postdoctorale graad in Controlling (EMFC) aan de Nyenrode Universiteit. Daarnaast heeft ze 2 certificaten behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de Positieve Psychologie en Neurowetenschappen. Ze heeft een 3 jarige opleiding afgerond in Boeddhistische Psychologie, en is overtuigd is dat spiritualiteit en mentaal welzijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn (zie ook het boek van Lisa Miller “Het Ontwaakte Brein”). Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Spaans en heeft een redelijke kennis van het Duits en Frans.

Belangrijkste klantervaring

Viviana heeft ervaring als accountant met de controle van meerdere grote internationale bedrijven in de energiesector. Daarnaast heeft ze transacties begeleid voor corporate klanten en PE in de energiesector. De laatste jaren heeft ze klanten geholpen met hun ESG uitdagingen, en sinds 2022 volledig gericht op Wellbeing oplossingen voor klanten. Viviana is gewend om op bestuursniveau te opereren en zij hecht veel waarde aan een open relatie met haar klanten.

Andere functies

Viviana is oprichtster van het Women in Energy-netwerk in 2009, dat vrouwen in leidende posities bij energiebedrijven met elkaar verbindt. Daarnaast heeft zij een belangrijke rol in het stimuleren van wellbeing van de mensen binnen PwC, alsmede talentmanagement en diversiteit.

Viviana was een van de partners die verantwoordelijk is voor “Change” (het implementeren van het cultuurveranderingsprogramma en het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van onze processen) in de praktijk van PwC Assurance Zuid Holland.

Viviana was bestuurslid van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants), de Nederlandse Vereniging voor gecertificeerde Accountants (RA). Daarnaast was zij lid van het Curatorium van de Executive Master of Finance and Control (RC) van de Nyenrode Universiteit.

Persoonlijk

Viviana heeft 2 kinderen. Ze speelt hockey en tennis en houdt van spinning en wandelen/hiking. Daarnaast is ze geïnteresseerd in fysieke, emotionele, mentale en spirituele wellbeing.

Ervaring

  • Partner sinds 2008

Specialisatie

  • controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan grote (veelal beursgenoteerde) ondernemingen, met een specialisatie in de energiesector, gekwalificeerd voor IFRS en US GAAP.
Volg ons