Ron Admiraal

Ron Admiraal

Partner, PwC Netherlands

Sinds 1995 ben ik werkzaam in de internationale Assurance-praktijk van PwC op onze kantoren in Amsterdam, New York en Eindhoven. Hieronder vallen tevens speciale projecten zoals GAAP-overdrachten, beursnoteringen en structureringen in zowel de Amerikaanse als Europese (Nederland/Duitsland) omgeving. In 2001 studeerde ik af als registeraccountant aan het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA).

Mijn belangrijkste klanten zijn te vinden in de sectoren technologie, logistiek en consumentenproducten, waaronder Medtronic, Philip Morris, Mars, TNT, SCA en KPN/Getronics. Ik heb ervaring in zowel het coördineren van wereldwijde lead audits als het uitvoeren van audits op het niveau van local reporting units.

In 2006 werd ik uitgezonden naar New York om kennis op te doen over de Amerikaanse Sarbanes-Oxley wetgeving, waarna ik deze met succes toepaste bij een beursgenoteerd bedrijf. Daarna was ik verantwoordelijk voor de oprichting en ontwikkeling van de non-financial assurance (NFAS) group binnen PwC Nederland, en in 2010 ging ik van start op het kantoor in Eindhoven, o.a. om de zakelijke activiteiten in de zuidelijke regio uit te breiden.

In Eindhoven ben ik thans international audit partner en geef ik leiding aan de NFAS-praktijk in Zuid-Nederland, waarbij ik mij speciaal richt op Governance & International Trade Compliance (inclusief exportcontroles). Tot slot ben ik als human capital partner op ons kantoor verantwoordelijk voor alle werknemergerelateerde zaken.

Naast mijn professionele functies ben ik tevens betrokken bij een aantal initiatieven op het gebied van milieu en goede doelen, zo treed ik op als adviseur van Texttochange (dat tot doel heeft mobiele-telefonietechnologie te gebruiken om het bewustzijn te verhogen over het aantal sterfgevallen in derdewereldlanden) en de International Vocal Competition (die internationale wedstrijden organiseert in Den Bosch).

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

  • Audits van jaarrekeningen en concernbrede verslagprocedures van (beursgenoteerde) bedrijven.
  • IFRS transition project bij een internationale onderneming.
  • Ontwikkeling van een financial control reporting framework (op basis van SOx, binnen een Nederlands regelgevend kader).
  • Diverse internationale trade / export control services (van ad-hoc advies tot international GAP-analyses).

Specialisaties

Mijn focus ligt op het ondersteunen van grote internationale bedrijven op het gebied van financiële en niet-financiële audits en diensten. Ik ben zowel US- als IFRS-gekwalificeerd. Met het oprichten van onze NFAS group, verkreeg ik specifieke deskundigheid ten aanzien van governance, export-control en CR/carbon engagements, en heb ik zowel (uitvoerings)adviezen als assurance verzorgd met betrekking tot de onderliggende compliance- en controlevraagstukken.

Ervaring

Partner bij PwC Eindhoven
2011–heden

Director bij PwC Amsterdam
2007–2010

Associate – senior manager PwC
1995–2006

Opleiding

Koninklijke NIVRA / Nyenrode University
Registeraccountant (RA)

Hogeschool voor Economische Studies
Information management (drs.)

Contact details

Tel: +31 (0)65 152 12 33

E-mailadres

Ervaring

  • Partner sinds 2011

Specialisatie

  • Ondersteunen van grote internationale bedrijven op het gebied van financiële en niet-financiële audits en diensten
  • US- en IFRS-gekwalificeerd.
Volg ons