Noor Sanders

Noor Sanders

Partner, PwC Netherlands

Ik ben partner in de Nederlandse fiscale praktijk van PwC. Na 15 jaar als transfer pricing specialist gewerkt te hebben, ben ik sinds 1 juli 2022 ESG Tax lead en in die hoedanigheid ook onderdeel van het bredere ESG team van PwC NL. ESG staat voor Environment, Social en Governance - de drie kernelementen van “duurzaamheid” of “sustainability”. Een breed en complex onderwerp waar fiscale en juridische onderwerpen integraal onderdeel van moeten zijn. 

Als Transfer Pricing adviseur werkte ik al samen met een breed scala aan collega's van Tax, Assurance en Consulting - deze kennis en connecties ga ik nu specifiek inzetten om concreet te maken wat ESG in de praktijk betekent vanuit een sterk geïntegreerde benadering,  Wat betekent bijvoorbeeld een omslag naar naar circulaire business modellen voor uw waardeketen en supply chain, welke fiscale en transfer pricing implicaties heeft dit? Hoe ziet het heffingen en subsidielandschap in de landen waar u actief bent eruit en wat betekent dat mogelijk voor investeringsbeslissingen? Hoe sluit uw fiscale strategie aan bij de bredere ESG strategie van uw onderneming en hoe neemt u belastingen mee in de duurzaamheidsrapportages van uw onderneming?

'Reimagine the possible’ is niet alleen een van PwC’s waarden, maar is ook altijd al mijn persoonlijke drijfveer geweest. De duurzaamheidstransitie vraagt fundamentele veranderingen. Ik denk graag in de kansen die dit biedt en de oplossingen die nodig zijn.'

Opleiding

  • Rijksuniversiteit Groningen – Doctoraal algemene economie
  • Rijksuniversiteit Groningen – Doctoraal fiscale economie

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

  • Lid van Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  • Lid adviescommissie Vroege Fase Financiering / RVO
 

Ervaring

  • Partner at PwC since 2017

Specialisatie

  • ESG
  • Transfer pricing
Volg ons