The road to circularity

Vanuit het economisch bureau van PwC brengen we regelmatig de macro-economische ontwikkelingen in Europa in kaart. In de nieuwe Europe Monitor kijken we naar "the road to circularity": waarom een circulaire economie het nieuwe normaal wordt.

Waarom een circulaire economie het nieuwe normaal wordt

Te lang hebben we ons mondiale economisch systeem gebaseerd op een lineair model dat economische groei en welvaart bracht. Aan dit model waren kosten verbonden en het heeft tot een alarmerende degradatie geleid van onze natuurlijke omgeving. In ons hoofdartikel lichten we de economische dynamiek achter het onhoudbare lineaire model toe en bieden we suggesties voor oplossingen die deel uitmaken van het circulaire model.

In de Eurozone vertraagde het economisch momentum en daalde de inflatie. Dit zette de ECB aan om maatregelen te nemen en het monetaire beleid nog verder te verruimen, met het doel om economische activiteit te stimuleren. Hoewel de economische omstandigheden per land verschillen, is de monetaire unie in toenemende mate kwetsbaarder geworden voor tegenslagen. In de ‘Country Update’ belichten we dit keer Nederland.
 

Lees meer

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Jan Willem Velthuijsen

Chief economist PwC, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 75 58

Volg ons