PwC Enschede

Nuchterheid basis voor stabiliteit

Ondernemen in Twente: innovatie centraal

De regio Twente en Oost-Nederland blijft sterk in ontwikkeling. Maar hoe speelt u adequaat in op veranderingen? Bedrijfsopvolging is zo’n onderwerp waarvoor u duidelijke keuzes moet maken. Kiest u voor een buy-out of extern management? Of verkoopt u (een deel) van de aandelen als oudedagsvoorziening? Wat is voor u de beste keuze? Ook mobiliteit vraagt uw aandacht. Blijft uw bedrijf bereikbaar of kijkt u ook buiten de regio? Misschien ziet u internationaal kansen en wilt u activiteiten naar Duitsland of China verplaatsen. Hoe zorgt u dat u geen fiscale of organisatorische zaken over het hoofd ziet? En wat zijn de risico’s?

De Technische Universiteit Twente biedt een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie. Maar hoe komt u als start-up door de lastige eerste fase? Is uw bedrijf goed georganiseerd en hoe is de financiële en fiscale basis? Ook gevestigde bedrijven zoeken groeimogelijkheden. Hoe trekt u kapitaal aan om de ruimte voor groei te creëren? Situaties die vragen om onderbouwde adviezen en gedegen risicoanalyses.

Wat kunnen we voor u betekenen?

PwC Enschede staat met beide benen in de markt. Wij kijken vanuit uw perspectief om samen tot de beste oplossing te komen. We helpen u graag met nuchter advies, risicoprofielen, impactanalyses of het doorrekenen van scenario’s. Als u overweegt uw activiteiten naar Duitsland, Oost-Europa of Azië te verplaatsen hebben we toegang tot veel knowhow van lokale regelgeving en een wereldwijd netwerk.

Onze klantenkring is een doorsnede van de bedrijvigheid in Twente. De bouw- en transportsector, de industriële sector en dienstverlening aan de textiel- en metaalindustrie zijn wezenlijke economische krachten. Maar ook innovatieve nieuwkomers rekenen op ons advies.

Onze werkwijze en cultuur

No-nonsense en nuchterheid zijn kernwaarden voor ondernemers in Twente. Die degelijke handelwijze vindt u terug in onze brede dienstverlening. Die is doelgericht, bondig en waar mogelijk proactief. We maken ook tijd vrij voor maatschappelijke initiatieven. We ondersteunen jonge bedrijven via Port4Growth, een netwerk voor groei, innovatie en succes. Daarnaast zij we actief in de Slinger, een platform dat maatschappelijke betrokkenheid stimuleert.

Onze contacten in de regio

Persoonlijk contact met klanten is de basis voor vertrouwen. Daarom zoeken we onze klanten bewust op. We organiseren drukbezochte bouwseminars over fiscale en financiële ontwikkelingen in de bouwsector. U ontmoet ons ook in verschillende lokale en regionale netwerken zoals de Industriële Kring Twente, VNO/NCW en de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS), de businessclub van FC Twente.

Philip Vossenberg

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze aanpak en diensten? Neemt u dan contact op met onze regioleider Noordoost Philip Vossenberg voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Philip Vossenberg

Philip Vossenberg

Partner

Tel: +31 (0)88 792 41 72

Volg ons