Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Olie & Gas

Haal het meeste uit de kansen van een snel veranderende olie- en gassector

In 2015 zakten de olieprijzen met 50% in, gevolgd door de aardgasprijzen. Het te grote aanbod en de teruglopende vraag, vooral in China, zorgden voor een van de meest ernstige prijsdalingen die de sector ooit meemaakte. Nu vraag en aanbod bijna in evenwicht zijn, beginnen de prijzen eindelijk weer wat tekenen van herstel te vertonen. Maar zal die opleving doorzetten? Op welk punt zullen de prijzen afvlakken, en hoe snel gebeurt dat?  Dat zijn de grootste vragen die we momenteel hebben. Terwijl de wereldwijde vraag naar goedkope, betrouwbare energie in de nabije toekomst naar verwachting toeneemt, maakt de wereld een transformatie door. Technologische doorbraken, veranderend consumentengedrag en vele andere factoren maken de wereldmarkt steeds ingewikkelder. Anticiperen op de toekomst wordt daardoor steeds uitdagender.

Haal het meeste uit de kansen van een snel veranderende olie- en gassector
Olie & Gas

Onzekerheid blijft overal ter wereld een van de grootste zorgen. De wereldeconomie is verre van solide en de eerder zo snelle groei van de BRIC-landen is vertraagd. Geopolitieke spanningen blijven grote delen van het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oost-Europa parten spelen. Terrorisme en datalekken kunnen zich op elk moment en overal voordoen. Wetten en regels worden aangescherpt waardoor olie- en gasbedrijven hun co2-voetafdruk wereldwijd moeten terugdringen. Op veel gebieden lopen olie- en gasbedrijven tegen obstakels aan waarop ze geen invloed kunnen uitoefenen maar die wel consequenties voor hun bedrijf hebben.

Naast de externe factoren die de sector compliceren, hebben deze bedrijven ook nog steeds te maken met interne uitdagingen. Een tekort aan talent, stijgende kosten en financieringsproblemen baren de meeste zorgen. Tegelijkertijd zijn er wereldwijde trends van invloed op hoe en waar de sector groeit of kleiner wordt.

Ook maatschappelijke en gedragsveranderingen spelen een rol. Verstedelijking, de groei van digitale communicatie en sociale media, het verschuiven van talenten en vele andere factoren laten de manier waarop en de plek waar bedrijven zakendoen veranderen. De olie- en gasindustrie wil zijn publieke imago verbeteren en scepsis verminderen. Inspelen op maatschappelijke en gedragsveranderingen is een belangrijke stap in dit proces.

PwC is een toonaangevend adviseur voor de wereldwijde olie- en gasindustrie. We werken met elk segment uit de sector, van olievelddiensten tot upstream-, midstream- en downstream-bedrijven, aan maatoplossingen. Al meer dan 100 jaar lang helpen we olie- en gasbedrijven succesvoller te worden. Wij zijn ook uw bedrijf graag van dienst.

Meer over Olie & Gas
Onze experts zijn u graag van dienst

Onze experts zijn u graag van dienst

Dankzij onze kennis en ervaring in de olie- en gassector kunnen we u diensten bieden zoals:

  • Het opstellen en verfijnen van uw strategische visie zodat u weet waar u heen wilt en hoe u daar kunt komen;
  • Controle van uw financiële jaarverslagen, met kennis van de specifieke problematiek in de olie- en gassector, zoals de waarde van olie- en gasvoorraden;
  • De fiscale structurering van uw activiteiten binnen verschillende fiscale kaders, om uw fiscale druk op een acceptabel niveau te houden;
  • Het faciliteren van fusies, overnames en partnerschappen. Wij kennen de spelers, de subsidiemogelijkheden en alle overige fiscale en andere wetten en regels in diverse landen en markten.

Contact

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry Leader & Energy Transition Leader, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Ian Lefebure

Assurance partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 226 31 68

Volg ons