MiFID II

Regelgeving efficiënt implementeren

Vanaf januari 2018 zijn de herziene richtlijnen Markets in Financial Instruments Directive (‘MiFID II’) effectief van kracht in Nederland, samen met de nieuwe verordening (‘MiFIR’). De nieuwe regels zijn mede bedoeld om beleggers beter te beschermen, een gelijk speelveld binnen Europa te waarborgen en financiële stabiliteit te versterken. MiFID II zet een nieuwe standaard voor ondernemingen die beleggingsdiensten verlenen, inclusief degenen die betrokken zijn bij het uitvoeren en /of ontvangen en doorgeven van orders, individueel vermogensbeheer en beleggingsadvisering.

MiFID II en MiFIR hebben niet alleen aanzienlijke impact op uw bedrijfsvoering, maar ook op uw business model. Is uw onderneming reeds gereguleerd voor beleggingsdienstverlening onder de Wet op het financieel toezicht, zijn uw bestaande processen, systemen, controls en rapportages aangescherpt en bent u MiFID II compliant dan is het belangrijk om deze status te behouden.

PwC kan u helpen een volledig MiFID II compliant status te bereiken en te behouden.

Zo kan PwC u helpen

Wij beschikken over een team van ervaren specialisten in Regulatory Compliance, Risk Management, Strategie, Project Management en IT. Met onze gecombineerde kennis, ervaring en internationale netwerk kunnen wij u begeleiden met een eventuele gap-analyse, het inrichten en aanpassen van uw organisatie tot aan periodieke audits na afloop. Wij beschikken hiervoor over eigen tools en methodieken.

Zelf doen?

Heeft u al de nieuwe wet- en regelgeving geïmplementeerd binnen uw organisatie, maar bent u benieuwd hoe u dit efficiënter kunt doen? In dat geval attenderen wij u op de MiFID II Do It Yourself Toolkit. Met deze toolkit heeft u de beschikking over dezelfde tools, kennis en methodieken die wij gebruiken om MiFID II en MiFIR projecten succesvol af te ronden.

Lees hier meer over de mogelijkheden van deze toolkit.

Contact

Wilbert van den Heuvel

Wilbert van den Heuvel

Banking & Capital Markets Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 184 54 76

Eugénie Krijnsen

Eugénie Krijnsen

Industry Leader Financial Sector, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 98

Volg ons