Programma's

Inspiratie en bewustwording

Door de mens achter de professional zichtbaar te maken, kwetsbare en eerlijke verhalen te delen en daarover met elkaar in gesprek te gaan, worden wij bewuster van ons eigen gedrag en leren we elkaars verschillen waarderen.

  • Storytelling: als reactie op de ‘Black Lives Matter’ (BLM)-beweging voerden we een interne briefwisseling, ingeleid door onze voormalige bestuursvoorzitter Ad van Gils en overgenomen door verschillende collega's. Zij deelden persoonlijke verhalen en ervaringen over onbewuste vooroordelen, micro-agressies en uitsluiting. De brieven zijn met de hele organisatie gedeeld en zijn een start geweest voor het openen van continue dialoog over dit onderwerp.
  • Dialoogsessies: we organiseren dialoogsessies om comfortabel te worden met het bespreekbaar maken van oncomfortabele onderwerpen. In een veilige setting bespreken we onderwerpen als inclusie, discriminatie en wat nodig is voor een veilige werkomgeving. De dialoogsessies helpen ons in elkaars wereld te stappen en bewuster te worden van onze eigen vooroordelen.
  • Vlogs: we maken vlogs over inclusie met persoonlijke gesprekken tussen medewerkers, met onze klanten en samenwerkingspartners. Zo willen we onze mensen inspireren, informeren en activeren om over dit onderwerp met elkaar in gesprek te blijven.

Vlogs

Playback of this video is not currently available

0:02:16

Maarten van de Pol Vlog

Lid raad van bestuur Maarten van de Pol over het belang van het aangaan van een inclusieve dialoog.

Playback of this video is not currently available

0:03:35

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF Vlog

PwC in gesprek met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Playback of this video is not currently available

0:03:26

Het Koninklijk Concertgebouworkest Vlog

PwC in gesprek met het Koninklijk Concertgebouworkest

Training en coaching

Met trainingen en coachingstrajecten ondersteunen wij collega’s in het ontwikkelen van inclusief gedrag en helpen we hen te onderzoeken hoe zij kunnen bijdragen aan een inclusieve werkomgeving. 

  • ‘Inclusive mindset learning’: deze training helpt ons bij het ontwikkelen van onze vaardigheden om zo inclusief mogelijk te handelen. Dit zijn vaardigheden zoals nieuwsgierig zijn naar elkaar, empathie tonen, actief zoeken naar verschillende standpunten voor betere besluitvorming, en waardering hebben voor ieders unieke levenservaring.
  • Training vrouwelijk leiderschap: we begeleiden onze vrouwelijke leiders om meer bewust om te gaan met gendergerelateerde verschillen en overeenkomsten op de werkvloer en ondersteunen hen die op een authentieke manier op de agenda te zetten.
  • ‘Crossmentoring’-programma Talent naar de Top:  we koppelen talenten van PwC aan die van een andere organisatie als een mentor of een ‘mentee’. Hierbij worden koppels gemaakt op basis van geslacht en/of culturele achtergrond. Het doel van dit programma is het leren van een mentor of mentee buiten de organisatie. Het ‘crossmentoring’-programma is onderdeel van het samenwerkingsverband Talent naar de Top. (lees hier meer over deze samenwerking).
  • Agora crossmentoringprogramma: we organiseren samen met het Agora Network jaarlijks een mentoringprogramma waarin deelnemers leren van de verschillende perspectieven en achtergronden die een ieder meeneemt naar het werk. (lees hier meer over deze samenwerking).
  • Sponsoren van talent: we verbinden vrouwelijk talent en talent met een diverse culturele achtergrond met een partner of director om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling binnen onze organisatie.
  • Workplace Pride mentoring en coaching: we organiseren samen met Young@WorkplacePride een nieuw reverse mentoring en coaching programma. Hierin leert de mentee van de mentor en vice versa en is de focus met name op jongere collega’s. Reden hiervoor is dat uit onderzoek blijkt dat jongeren terug de kast ingaan als zij beginnen met werken en daarmee niet zichzelf kunnen zijn. (lees hier meer over deze samenwerking).

Contact

Hayat Ihataren

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 73 11

Volg ons