Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Hoe vermindert u de CO2-voetafdruk van uw bedrijfsmobiliteit

11/11/21

De CO2-voetafdruk van het hedendaagse transport moet omlaag. De transitie naar duurzame energiebronnen heeft waarschijnlijk een aanzienlijke impact op uw logistiek en op uw distributieactiviteiten. Zowel uw eigen wagenpark als het wagenpark van uw leveranciers zullen onder andere moeten worden aangepast. De financiële investering die benodigd is om CO2-arme technologieën, zoals elektrificatie, het gebruik van waterstof en zogenoemde ‘smart charging solutions’, verder te ontwikkelen, wordt gestimuleerd door verscheidene belasting- en stimuleringsregelingen op zowel nationaal als Europees niveau. 

De doelstelling van CO2-reductie wordt ondersteund door CO2-belastingen, andere groene belastingen en stimuleringsmaatregelen, waarvan een aanzienlijk deel op 14 juli 2021 is aangekondigd in het Fit for 55 Pakket van de Europese Commissie.

Deze vierde ESG-animatie zet de mogelijkheden uiteen om de CO2-uitstoot van ‘Mobility’ te verminderen. Het behalen van de noodzakelijke CO2-doelstellingen vraagt om aanpassingen op het gebied van reizen en transport en derhalve op het gebied van de mobiliteitsstrategie van uw bedrijf. Bekijk onze volgende ESG-animatie over ‘Mobility’ en neem gerust contact met ons op om van gedachten te wisselen over uw aanpak.

Playback of this video is not currently available

0:02:14

Mobility - ESG en belastingen

Hoe wordt ‘Mobility’ beïnvloed door de energietransitie en hoe kan ‘Mobility’ in het kader van het ‘Fit for 55 Pakket’ en de toenemende CO2-beprijzing aangepast worden? In deze animatie leggen het aan u uit. Er volgt nog een animatie in de komende weken, waarin we dieper ingaan op Future of work. Geïnteresseerd in mogelijkheden waarop ‘Mobility’ voor uw organisatie geoptimaliseerd kan worden? Let’s talk!

Deze animatie gaat dieper in op ‘Mobility’ en is een vervolg op onze inleidende ESG-animatie en onze deep dives over Carbon Pricing, de Value Chain en Hydrogen. Bekijk onze andere ESG-animaties voor meer deep dives in ESG-onderwerpen!

  1. Carbon Pricing
  2. Value Chain
  3. Hydrogen
  4. Mobility
  5. Future of Work

Voor meer informatie over het Fit for 55-pakket, zie Fit for 55 EU zet in op energiebesparing en groener bouwen om klimaatdoel te behalen.

Voor meer informatie over de fiscale aspecten van de energietransitie en onze diensten, zie Managing tax en de energietransitie.

Contact

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry, Tax, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Niels Muller

Niels Muller

Partner, Energy transition and sustainable energy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 160 08 61

Juliette Marsé

Juliette Marsé

Director (Tax) - Energy, Utilities & Resources, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 419 61 08

Mohammed Azouagh

Mohammed Azouagh

Manager - Tax, Sustainability and Incentives, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 380 36 54

Sander Borremans

Sander Borremans

Manager Indirect Taxes, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 029 42 75

Volg ons