Klimaatverandering en belastingen: potentieel grote gevolgen

08/09/21

Klimaatverandering zal grote invloed hebben, ook op uw belastingen. Overal ter wereld reageren overheden op de toenemende urgentie van verandering met strenge wetten en maatregelen. Een illustratief voorbeeld is het Fit for 55-pakket, dat de Europese Commissie op 14 juli 2021 heeft gepresenteerd. Een 12.000 pagina's tellend wetgevingsvoorstel dat tot doel heeft de binnenlandse netto-uitstoot van broeikasgassen in 2030 met ten minste 55 procent te verminderen en de weg te effenen om in 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te worden.

Deze ESG-animatie geeft u een voorproefje van de mogelijke impact van deze veranderingen voor uw bedrijfsvoering, uw strategie, uw personeel, kortom voor uw gehele onderneming. In deze animatie zien we een bedrijf dat sterk wordt beïnvloed door de klimaatverandering via de energietransitie en gerelateerde maatregelen en internationale overeenkomsten. Misschien zullen niet alle aspecten even relevant zijn voor uw bedrijf, maar zijn we ervan overtuigd dat sommigen een impact zullen hebben. Bekijk deze openingsanimatie en neem gerust contact met ons op om uw aanpak te bespreken.

Playback of this video is not currently available

0:02:14

The impact of ESG on tax

Wat betekent de energietransitie en het ‘Fit for 55 package’ voor uw organisatie? Aan de hand van deze animatie leggen wij het u uit. De komende weken volgen meer animaties met deep dives over carbon pricing, hydrogen en meer. Bent u klaar voor de next step? Let’s talk!

Deze animatie is een inleiding op een verdieping met 5 volgende ESG-onderwerpen, dus blijf ons volgen!

  1. Carbon pricing
  2. Value chain
  3. Hydrogen
  4. Mobility
  5. Future of Work

Voor meer informatie over het Fit for 55-pakket, zie Fit for 55 EU zet in op energiebesparing en groener bouwen om klimaat doel te behalen.

Voor meer informatie over de fiscale aspecten van de energietransitie en onze diensten, zie Managing tax en de energietransitie.

Contact

Juliette Marsé

Juliette Marsé

Director (Tax) - Energy, Utilities & Resources, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 419 61 08

Mohammed Azouagh

Mohammed Azouagh

Manager - Tax, Sustainability and Incentives, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 380 36 54

Sander Borremans

Sander Borremans

Manager Indirect Taxes, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 029 42 75