Inzake oktober 2018

Uitdagingen

Uitdagingen. Hét woord dat de hoofdpersonen van de verhalen in deze Inzake met elkaar verbindt. Ieder voor zich hebben zij hun uitdagingen waar ze zich vol ijver op storten. Verder duiden twee topeconomen de toenemende inkomensongelijkheid in de wereld en laat onze analyse van het Belastingplan 2019 de impact van de jongste kabinetsplannen op u, uw werk en/of uw bedrijf zien.

Robert Westland
Commissaris bij een familiebedrijf
De dynamiek tussen familie, eigendom en onderneming maakt een commissariaat bij een familiebedrijf tot een uitdagende functie. Zeker als de commissaris zelf een telg uit de familie is. ‘Het is cruciaal dat je de verantwoordelijkheden zuiver houdt.’
Volgende
Vorige
Coby van der Linde
Energietransitie met juiste prikkel op gang brengen
De CO2-reductie van 49 procent in 2030, waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd, vraagt om een energietransitie. Dat biedt kansen, maar tegelijk rijst de vraag hoe de energiesector zich kan voorbereiden op de nieuwe realiteit.
Volgende
Vorige
Elphi Nelissen
Zijn we in 2050 volledig circulair?
'Een gewetensvraag. Een aantal bedrijven pretendeert al heel ver te zijn op het gebied van circulariteit, maar ik vind het nog tegenvallen. Als ik eerlijk ben: de laatste vijf procent wordt heel erg lastig, maar voor 95 procent zal het gelukt zijn. Er moet gewoon nog heel veel gebeuren.'
Volgende
Vorige
Corné Dubelaar
Professionalisering e-sports biedt volop kansen
Begin oktober komt PwC's Entertainment & Media Outlook 2018-2022 uit. Corné Dubelaar van het digitale bureau Triple is positief over de ontwikkeling van de e-sportsbranche. In deze voorpublicatie blikt hij vooruit.
Volgende

Lees ook...

Topeconomen Dani Rodrik en Branko Milanovič over de groeiende inkomensongelijkheid

Wat valt er te doen tegen de toenemende inkomensongelijkheid, de grootste economische, sociale en politieke uitdaging van dit moment?

Lees verder...

Impact Belastingplan 2019

Wat betekent het Belastingplan 2019 voor u? Bekijk alle maatregelen op een rij en bereken zelf wat u overhoudt.

Lees verder....

Contact

Eric de Bie

Eric de Bie

Hoofdredactie Inzake, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 613 60 38

Volg ons