Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Legaltech

Legaltech maakt juridische processen slimmer en sneller

Technologie maakt het mogelijk voor bedrijven om interne processen te optimaliseren. En dit stopt niet bij de juridische functie; door juist hier technologie in te zetten, kunnen processen met oplossingen zoals Kunstmatige Intelligentie slimmer en efficiënter worden ingericht. Weet u de mogelijkheden van legaltech volop te benutten?

Legaltech voor de juridische functie

Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw juridische functie met behulp van technologische oplossingen wordt geoptimaliseerd om zo effectiever te gaan opereren. Doordat onze specialisten over zowel juridische als technologische kennis beschikken, werken we veel als sparringpartners bij transformaties van juridische afdelingen.

Zo kunnen wij u helpen

  • Analyse van de juridische functie om processen te optimaliseren door gebruik van technologie.
  • Het gebruik van data-analyse en visualisatie voor de juridische functie.
  • Kiezen of ontwikkelen van diverse tools om specifiek juridische uitdagingen aan te pakken.

Onze slimme en effectieve oplossingen voor uw processen

Digital Document Management

Oplossingen voor contractbeheer kunnen u helpen inzicht te krijgen in uw huidige overeenkomsten en u in staat stellen deze tijdig te wijzigen. Contracten vormen het (juridische) kader van uw organisatie. Ze zijn er in alle soorten en maten; met werknemers, distributeurs, externe dienstverleners. Om controle te hebben over uw volledige contractportfolio, is het van groot belang dat de contracten goed worden beheerd. Juridische adviseurs worden vaak gezien als reactief; ze grijpen alleen in als het echt nodig is. Maar wat als u uw werk proactiever zou kunnen doen? Voor nieuwe contracten kan PwC Legal u helpen om een nieuwe standaard te ontwikkelen en het contractbeheerproces te automatiseren, zodat uw business partners efficiënter kunnen werken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Digital Document Review

Benut de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) om snellere en nauwkeurigere resultaten uit uw (juridische) documentenportfolio te halen. Of het nu gaat om een due dilligence om betere inzichten te krijgen in een activaportefeuille, of om de regelgeving na te leven, het is van het grootste belang om zicht te hebben op contractbepalingen. Er is een toenemende vraag naar een snellere en betere beoordeling van het documentenportfolio om alle risico's te dekken en terug te rapporteren aan belanghebbenden. PwC Legal combineert diepgaande juridische expertise met de nieuwste technologieën. Daarmee kunnen we u snel en kosteneffectief een hoogwaardige documentreview bezorgen. Lees onze use case of neem contact met ons op voor meer informatie.

Automatiseren van documenten en kennis

Productiviteit verbeteren en kostbare tijd besparen? De voordelen van het automatiseren van documenten en kennis zijn talrijk. Door bepaalde juridische processen te automatiseren, kan het risico op menselijke fouten worden verkleind. Dit leidt voor uw afdeling tot een algemene kwaliteitsverbetering en tot de mogelijkheid om werk te delegeren aan meer junior medewerkers. Hierdoor kan de juridische functie zich concentreren op gespecialiseerde zaken. Geautomatiseerde oplossingen voor de juridische afdeling kunnen op een modulaire manier geïmplementeerd worden; het optimaliseren van juridische processen, automatisering van kennis (clausulebibliotheek), standaardiseren en opstellen van documenten. We bespreken graag wat het beste bij uw afdeling past, laat het ons weten als we u kunnen helpen.

Contact

Yvette van Gemerden

Yvette van Gemerden

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 200 59 24

Volg ons