Wereldwijde samenwerking PwC met AI startup Harvey geeft invulling aan PwC’s digitale ambities

29/03/23

Legal Business Solutions experts krijgen exclusieve toegang tot het AI platform Harvey. PwC verwacht hiermee nog strategischer en efficiëntere adviezen te kunnen geven, in lijn met haar ambitie om human-led en tech-powered te zijn.

PwC’s Legal Business Solutions specialisten werken nu samen met AI startup Harvey. Harvey is gebouwd op OpenAi en Chat GPT-technologie. Het platform gebruikt natuurlijke taalverwerking, machine learning en data analytics om verschillende aspecten van juridisch werk te automatiseren en te verbeteren. Dit gecombineerd met een basis van grote hoeveelheden gegevens, genereert inzichten en aanbevelingen. De informatie, die vervolgens gecontroleerd en beoordeeld wordt door professionals van PwC, levert snellere en strategische oplossingen.

De samenwerking met Harvey bouwt voort op PwC's ambitie om ‘human-led en tech-powered’ oplossingen aan te bieden aan klanten voor de meest complexe vraagstukken.

PwC's toegang tot de technologie zal worden gebruikt om onze klanten te adviseren op een groot aantal gebieden, waaronder contractanalyse, naleving van regelgeving, het beheersen van claims, due diligence en bredere juridische adviesdiensten en juridische consulting. Daarnaast zal PwC ook zijn eigen AI-modellen ontwikkelen om producten en diensten op maat te creëren voor klanten van Legal Business Solutions.

Marcel Jakobsen, technology en transformation lead bij PwC NL: ‘Harvey’s AI-oplossing betekent een enorme verschuiving in de manier waarop fiscale en juridische diensten zullen worden geleverd en gebruikt in de hele sector. Het probleemoplossend vermogen dat ontstaat door deze technische capaciteiten en marktinzichten, maakt dat wij erg enthousiast zijn. De combinatie van onze expertise met geavanceerde AI-technologie geeft onze specialisten meer mogelijkheden om kostenefficiënt, uitgebreidere oplossingen te bieden.’

Wat betekent dit voor u?

De totstandkoming van onze adviezen zal steeds efficiënter plaatsvinden. Daar draagt ook het door ons recent gelanceerde Assisted Writing aan bij. Deze geavanceerde zoekmachine ontsluit fiscale kennis op een effectieve manier, wat het eenvoudiger maakt én beter doorzoekbaar. Uw adviseur kan zich hierdoor nog meer richten op de vraag wat het advies voor impact heeft op uw organisatie en kan u adviseren over strategische keuzes.

Contact us

Michèle Klaassen

Michèle Klaassen

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 845 21 42

Marcel Jakobsen

Marcel Jakobsen

Chief Digital Officer, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 206 60 16

Volg ons