Onbelaste reiskostenvergoeding mogelijk tot 1 februari 2021

22/12/20

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 7 januari 2021

In een kamerbrief van 18 december 2020 over extra steunmaatregelen als gevolg van de huidige lockdown is aangekondigd dat de coulanceregeling voor lopende vaste reiskostenvergoedingen wordt verlengd.

Bestaande vaste reiskostenvergoedingen kunnen ook in januari 2021 nog onbelast door de werkgever worden vergoed. Ook als er als gevolg van de coronamaatregelen feitelijk wordt thuis gewerkt en er geen reiskosten meer worden gemaakt.

Voorwaarde voor het alsnog onbelast uitbetalen van de reiskostenvergoeding is dat het een vaste vergoeding betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werd toegekend.

Hiermee wordt de lopende goedkeuring verlengd. De verlenging is vastgelegd in een beleidsbesluit. Het kabinet geeft verder aan dat ze in januari 2021 gaat bekijken hoe ze na 1 februari 2021 om wil gaan met de onbelaste vaste reiskostenvergoeding.

Wat verder opvalt is dat er geen mededelingen zijn gedaan over overige vaste kostenvergoedingen. Omdat hier geen aandacht aan wordt besteed, lijkt dit een bevestiging te zijn van de eerder aangekondigde lijn. Die houdt in dat vaste kostenvergoedingen met ingang van 1 januari 2021 opnieuw naar de feiten en omstandigheden moeten worden beoordeeld en vastgesteld.

Contact

Henk van Keersop

Henk van Keersop

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 285 13 14

Volg ons