Wealth Management

Private banks en asset managers focussen zich steeds meer op een betere klantbeleving en het leveren van een echte toegevoegde waarde. Daarbij proberen nieuwe toetreders de dominantie van de gevestigde partijen te doorbreken. Daarnaast dwingt nieuwe regelgeving en een hogere klantverwachting de private banks en asset managers hun manier van werken te veranderen. Degenen die deze verandering op een succesvolle manier doorvoeren worden de marktleiders van de toekomst.

Actuele thema’s voor private banks en asset managers

Private banken en asset managers worden geconfronteerd met een toenemende druk op hun kosten, strengere wettelijke eisen en een behoefte aan meer transparantie. Veel van hen leunen nog steeds op legacy-systemen en handmatige processen. Investeringen in technologie richten zich vooral op een betere support voor relatiemanagers en het verbeteren van de front-end klantervaring.

Het aantrekken van toptalent is een van de grootste uitdagingen om in de toekomst te blijven groeien. Waar in het verleden de focus lag op salaris versus prestatie, is dit tegenwoordig niet meer genoeg. Nieuwe strategieën, prikkels en ondersteuning zijn nodig om de beste talenten aan te trekken en te behouden.

Hoe vertaal je deze lastige kwesties in commerciële kansen?

Assetmanagement  blijft een lucratieve sector met een enorm potentieel voor groei. Maar dit potentieel wordt alleen benut wanneer instellingen zich kunnen aanpassen om aan de voortdurend veranderde eisen te blijven voldoen.

Hoe kan PwC helpen?

Wij helpen organisaties om hun groei te realiseren en duurzaam te worden. Als marktleider zijn wij voortdurend bezig nieuwe en innovatieve services te ontwikkelen en aan te bieden. Als onderdeel van PwC’s internationale netwerk van private banking en vermogensbeheer, zijn wij uitstekend geschikt onze klanten te helpen aangezien de uitdagingen steeds internationaler van aard zijn.  

Contact

Frank van Groenestein

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 40 65

Volg ons