InsurTech

Optimale digitale dienstverlening

InsurTech is veelal disruptieve innovatie in de verzekeringssector, gedreven door technologische ontwikkelingen. Met nieuwe technologieën en snelle schaalbaarheid kunnen disruptieve spelers tegen lage kosten veel impact maken op de verzekeringsmarkt. Zowel startups als de grote techbedrijven zijn met InsurTech een reële bedreiging voor de traditionele financiële instellingen.

Nieuwe businessmodellen met InsurTech

Tegelijk biedt InsurTech dezelfde kansen aan bestaande verzekeraars. Overweegt u weleens nieuwe businessmodellen met bijvoorbeeld peer-to-peer-verzekeren, usage-based insurance (UBI), micro-product-verzekeringen, block chain of de inzet van telematica?

Veranderende klantwensen

InsurTech speelt in op veranderende klantwensen. Service-ervaringen die klanten opdoen in andere sectoren worden nu ook verwacht van verzekeringsmaatschappijen: 24/7-bereikbaarheid, naadloze aansluiting over verschillende devices, on-demand-products en verregaande personalisering door data-analyse.

Zo kunnen wij u helpen

Via het digitale platform DeNovo van Strategy& en PwC verhogen we het begrip over de impact van InsurTech op uw organisatie. Met DeNovo brengen wij het InsurTech-ecosysteem in beeld en helpen we u om trends, technologieën en disruptieve spelers te analyseren.

We kunnen u adviseren over samenwerkingen binnen het InsurTech-ecosysteem. We bieden verschillende programma’s, zoals startupbootcamp InsurTech en @Scale waarin PwC diverse joint business relationships aangaat met innovatieve, disruptieve startups. We organiseren workshops om de kennis te vergroten en samen met u een proof of concept te bouwen van bijvoorbeeld block chain of een ander InsurTech-onderwerp.

Uiteraard helpen wij ook graag met het ontwikkelen en implementeren van innovatie binnen uw organisatie. Onze specialisten combineren sectorervaring en kennis van de nieuwste InsurTech-innovaties om uw innovatiemanagement optimaal in te richten.

‘Hoe brengt u uw service naar het niveau dat klanten in het digitale tijdperk van u verwachten?’

Matthijs Kortenhorst

Contact

Matthijs Kortenhorst

Matthijs Kortenhorst

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 272 83 07

Volg ons