Gert-Jan Heuvelink

Gert-Jan Heuvelink

Partner & EMEA Insurance leader, PwC Netherlands

Als partner binnen de Financial Services assurance-praktijk richt ik mij op de dienstverlening aan financiële instellingen, vooral in de verzekeringssector. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen (IFRS en NL GAAP), duurzaamheidsverslagen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het adviseren en bieden van ondersteuning op uiteenlopende gebieden, waaronder verslaggevingsvraagstukken, compliance met wet- en regelgeving, risicomanagement, interne beheersing en corporate governance.

Ik ben de (global) lead partner geweest voor de audit van grote internationale verzekeringsgroepen en van diverse verzekeraars en banken. 

Naast de dienstverlening aan cliënten heb ik binnen PwC diverse leiderschapsrollen gehad, altijd met een marktfocus. In mijn huidige rol als EMEA Insurance leader maak ik deel uit van het Global Insurance Leadership team en het EMEA Financial Services Leadership team. Als EMEA Insurance leader ben ik verantwoordelijk voor de insurance-strategie en onze dienstverlening aan verzekeraars in EMEA. Ik zet mij onder meer in voor het versterken van cliëntrelaties, het ontwikkelen en leveren van oplossingen voor de huidige en toekomstige uitdagingen van verzekeraars, het stimuleren van innovatie, het ontwikkelen van een gemeenschap van professionals met de juiste expertise en ervaring en bovenal het stimuleren van een cultuur van kennisdelen en samenwerken.

Loopbaan/Ervaring

Partner bij PwC Accountants - Financial Services
2003–heden

PwC EMEA Insurance leader en lid Global Insurance Leadership team
2020–heden

Financial Services Industry Leader PwC Nederland
2010–2019

Insurance Industry Leader PwC Nederland
2006–2011

Opleiding

  • Bedrijfseconomie - Vrije Universiteit Amsterdam 

  • Postdoctorale opleiding Registeraccountant - Vrije Universiteit Amsterdam 

Contact details

Tel: +31 (0)62 054 29 72

E-mailadres

Ervaring

  • Partner bij PwC sinds 2003

Specialisatie

  • Ik ben gespecialiseerd in de dienstverlening aan financiële instellingen met een specifieke focus op verzekeraars.
Volg ons