Video’s als effectief onderdeel van een leertraject

De laatste jaren heeft het gebruik van video’s voor leren een grote vlucht genomen. Denk maar eens hoe je thuis iets nieuws wil toepassen en daarvoor op internet een how-to-video opzoekt. Daarom gebruiken wij video’s als onderdeel van onze leertrajecten en learning journeys. De video is geen losstaand onderdeel, maar is juist geïntegreerd in het gehele leertraject. Denk aan het inzetten van video’s als instructie buiten de les, zodat in de training meer tijd besteed kan worden aan het toepassen van het geleerde (flipping the classroom). Of video’s gebruiken om toepassing in de praktijk te laten zien of juist deelnemers zelf iets te laten toepassen en dit te laten filmen voor de trainer. Een video die het leren op de werkplek ondersteunt en waarbij de deelnemer tijdens zijn werk net die video met toepassing kan opzoeken die hij nodig heeft. Wij kiezen die toepassing van video’s voor leren die passen bij wat u wil bereiken.

Video’s als effectief onderdeel van een leertraject
Video’s effectief inzetten

Bij het gebruik van video’s kunt u denken aan nieuwe video’s die wij samen met u maken, of juist gebruik maken van bestaande video’s zoals TedEx (rekening houdend met IP rechten). Ook kunt u denken aan screen recordings of opgenomen live online training sessies. 

Zoals u ziet, er zijn vele toepassingen om video’s effectief in te zetten als onderdeel van uw (deels online) leertraject. Wij ondersteunen u graag daarbij.

Volg ons

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

Hide