Learning reinforcement

Reinforcement van leren, door digital tooling

Wij geloven dat het versterken van het geleerde na een live online training, een klassikale training en/of een eLearning een belangrijk onderdeel is om het leren een succes te maken en echt resultaten te zien in de praktijk.

Wij gebruiken hiervoor een digitaal leermiddel, een zogenaamde reinforcement tool. Dit voorkomt dat de deelnemers terugkomen van een training of eLearning-cursus en de informatie die ze zojuist hebben geleerd snel vergeten.

Reinforcement van leren, door digital tooling
Micro-learning elementen

Op basis van de leerdoelstellingen van het leertraject of training, ontwerpen wij een serie van micro-learning elementen. Wij sturen de deelnemers met behulp van dit digitale leermiddel een serie van leerberichten, een vorm van microlearning, op verschillende momenten in het leerproces. Deze leerberichten zijn bijvoorbeeld opdrachten om in de praktijk toe te passen, tips & tricks en valkuilen, insturen van zelfreflectie naar de trainer of juist herhalingen van het geleerde tijdens de training. Dit helpt de deelnemers de nieuwe kennis en vaardigheden die ze in hun training hebben opgedaan, te onthouden en toe te passen tijdens hun werk.

De deelnemers ontvangen de leerberichten op een mobile device zoals een telefoon of tablet, maar kunnen er ook voor kiezen de leerberichten op hun computer te ontvangen. In de digitale leertool is het ook mogelijk door middel van assessments het verbeteren van de toepassing van het geleerde in de praktijk te meten. Deelnemers krijgen hier zelf ook feedback op, en dit stimuleert hen het geleerde verder in de praktijk te brengen. 

Graag ontwerpen en ontwikkelen wij een leertraject met de inzet van diverse digitale leermiddelen voor u. Of passen wij het versterken van het geleerde door middel van micro-leerberichten in een digitale tool toe op uw leerprogramma’s. Neem hiervoor contact met ons op. 

leerberichten op een mobile device
Volg ons

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

Hide