Veronique Roos-Emonds

Veronique Roos-Emonds

Partner, Raad van Bestuur

Amsterdam, PwC Netherlands

Sinds 1 juli 2022 ben ik lid van de raad van bestuur van PwC Nederland. Een rol die ik ontzettend eervol vind en met trots heb aanvaard.

Als lid van de raad van bestuur ben ik verantwoordelijk voor de Advisory praktijk, bestaande uit Deals, Consulting, Cyber, Forensics en Strategy&. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de 'clients & markets'-portefeuille. 

Onze maatschappij staat voor grote uitdagingen. In mijn ogen is er voor organisaties, naast de focus op hun eigen uitdagingen, ook een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Sterker nog, ik denk dat zij hierin een verschil kunnen maken. Want elk maatschappelijk probleem is ook een kans voor beweging, ontwikkeling en groei.

Samen met mijn collega’s wil ik hierbij graag een rol spelen. Natuurlijk zijn we getraind in het onafhankelijk rapporteren van de feiten en cijfers, het controleren ervan en het toetsen aan de wet. Dat is het fundament van vertrouwen. Maar minstens zo belangrijk zijn onze inspanningen om de uitdagingen van bedrijven, organisaties en de maatschappij aan te pakken, als een ‘community of solvers’. Daarom brengen we onze onafhankelijke denkers en doeners uit ruim 147 landen  samen in verschillende formaties om met behulp van technologie, nieuwe, duurzame oplossingen vinden voor de problemen van vandaag en morgen. Op die manier creëren we nieuwe kansen op duurzame vooruitgang.

Ik zie het als mijn rol om echt te luisteren en te begrijpen wat de uitdagingen zijn, en onze talenten en expertises bij elkaar te brengen om vervolgens waarde toe te voegen bij het oplossen van problemen. Ik zie het als onze rol om inspiratie en vernieuwing te brengen in een oplossing. Niet alleen voor het probleem van vandaag, maar ook voor dat van morgen. 

In de afgelopen jaren maakte ik deel uit van de Advisory Board (2018-2020) en was ik als partner van 2020 tot 2022 verantwoordelijk voor de dienstverlening van een van onze wereldwijd opererende klanten.

Veronique Roos-Emonds

Contact
Volg ons