Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Duurzame mobiliteit

De energietransitie heeft een toenemende impact op ons dagelijks leven en gedrag. Elke dag zien we meer en meer elektrisch aangedreven voertuigen (EV) om ons heen. De energietransitie zorgt voor grote sector convergentie. Het duurzame gebruik van mobiliteit vereist een nieuwe infrastructuur, die het gebruik van EV ondersteunt, en die ook de automotive sector en industrie uitdaagt om ons nieuwe oplossingen - assortiment - en duurzaamheid op lange termijn te bieden. 

We voeren studies uit naar de impact van regelgeving op Original Equipment Manufacturers (OEM's), de automobielindustrie, steden en lokale overheden, nutsbedrijven en andere spelers in de industrie. Met onze uitgebreide kennis kunnen we u helpen bij het vinden van antwoorden op uw vragen van morgen.

Onze diensten

  • Wij adviseren bedrijven over de fiscale effecten van de organisatiestructuren en de toeleveringsketen, bijvoorbeeld bij de productie van elektrische voertuigen. Zo adviseren wij bijvoorbeeld over de btw-behandeling van transacties binnen de oplaadketen voor elektrische voertuigen.
  • Wij ondersteunen bedrijven bij de naleving van de indirecte belastingen en helpen hen bij het bepalen van de btw-behandeling in hun contacten met leveranciers en leveranciers. 
  • Wij voeren berekeningen uit voor de milieubelastingen / Energiebelastingen (kosten) voor de onderneming
  • Wij ondersteunen klanten met belastingtechnische hulpmiddelen om de naleving van de belastingwetgeving te automatiseren en te controleren. PwC-experts kunnen bijvoorbeeld een evaluatie van het btw-nalevingsproces uitvoeren, door gebruik te maken van digitale tools om zo onze klanten te helpen om meer grip te krijgen op dit proces.

Bent u klaar voor een duurzame toekomst en heeft u controle nodig over uw fiscale instrumenten? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Volg ons

Contact

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry Leader & Energy Transition Leader, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Niels Muller

Niels Muller

Partner, Energy transition and sustainable energy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 160 08 61

Juliette Marsé

Juliette Marsé

Director (Tax) - Energy, Utilities & Resources, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 419 61 08

Hide