Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Storage and Hydrogen

Energieopslag en een verschuiving naar waterstof en de elektrolyse-industrie zijn uitdagingen die op de verschillende industrieën af komen. Misschien heeft u nu te maken met het belasten van emissierechten, het taxeren of het ter plaatse opwekken van elektriciteit of het investeren in energie-efficiëntie? Wij voeren analyses uit over de fiscale impact van CCUS, grensoverschrijdend afval naar energie-installaties en Waterstof-pijplijnprojecten.

Onze diensten

Onze diensten omvatten onder meer het beoordelen van de belastingsimpact voor kapitaal projecten in een vroeg stadium, inclusief een schatting van de toekomstige belastinguitgaven, herziening van de berekeningen van projectfinancieringen, herziening van de financieringsstructuur voor fiscale doeleinden (bijv. transactiestromen, fiscale governance, juridische structuur, winstverdeling, leningsstructuren, enz.) Wij adviseren ook over de fiscale aspecten van de ontmanteling van activa die kunnen worden herbestemd voor waterstofprojecten. Daarnaast analyseren we de fiscale implicaties van investeringen / desinvesteringen van activa binnen of over de grenzen heen (bijv. BTW, douane-implicaties).

Compliant fiscaal proces

Er zijn uitdagingen op het gebied van de energiebelasting die moeten worden onderzocht, wanneer men begint met de productie en verkoop van waterstof. Onze PwC-belastingspecialist staat voor u klaar om de relevante energie-belastingaspecten te analyseren en een duidelijk en conform fiscaal proces voor uw business case uit te werken.

In deze complexe wereld werkt PwC samen met u om verandering mogelijk te maken. Door onze lokale kennis en de expertise uit ons wereldwijde netwerk hebben we toegang tot alle relevante expertise en kennis. Wij zijn u graag van dienst.

Volg ons

Contact

Chris Winkelman

Chris Winkelman

Energy - Utilities - Resources Industry Leader & Energy Transition Leader, Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 154 18 97

Niels Muller

Niels Muller

Partner, Energy transition and sustainable energy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 160 08 61

Juliette Marsé

Juliette Marsé

Director (Tax) - Energy, Utilities & Resources, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 419 61 08

Hide