Private Equity Trend Report 2020

24/02/20

De private-equitysector is over het algemeen nog steeds positief over de groei van de wereld economie. 38% verwacht dat de PE markt gaat verbeteren, 40% verwacht geen verandering. De sector ziet nog steeds in toenemende mate een overvloed aan kapitaal. De branche heeft wereldwijd een voorraad van één biljoen dollar aan niet-geïnvesteerde middelen. Met een totaal aan 260 miljard deal value (koop en verkoop ondernemingen) zien we een lichte daling van 1% ten op zichte van vorig jaar (262 miljard). Dit blijkt uit het Private Equity Trend Report van PwC.

Nederland populair bij investeerders

Het Verenigd Koninkrijk is volgens 45% van de ondervraagden minder aantrekkelijk voor investeringen. Daar staat tegenover dat volgens private-equitypartijen Duitsland (80%), Nederland (78%) en Zwitserland (74%) de meest populaire landen zijn om in te investeren. Investeerders zullen daarbij innovatiever moeten zijn om rendementen te behalen.

Concurrentie binnen private equity neemt toe

De private-equitysector moet transformeren, mede omdat de concurrentie toeneemt. In de afgelopen twintig jaar is het aantal investeringsmaatschappijen meer dan verdubbeld. Meer dan 68% procent van de respondenten in ons onderzoek denkt dat het competitieniveau alleen maar zal toenemen in 2020. Daarbij zien de meeste respondenten initiatieven op het gebied van operational improvement en digitale innovatie als de belangrijkste drijvers om rendement te maken. Uitdagingen die ze verder zien zijn increasing regulation en pressure for low fees. Operational cost reductions en operational improvements zijn het belangrijkst. Verder investeren PE huizen veel in digitale transformaties en focussen ze op data analytics 

Contact

Remco van Daal

Remco van Daal

PE Industry Leader, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 38 14

Volg ons